середа, 04 квітня 2018 17:57

До банкомата 5 годин пішки: як отримують пенсії на Донбасі

До банкомата 5 годин пішки: як отримують пенсії на Донбасі
Щоб отримати гроші, пенсіонери з Донбасу йдуть по кілька кілометрів до найблищого українського банкомату. Фото: radiosvoboda.org

Щоб отримати гроші, пенсіонери з Донбасу йдуть по кілька кілометрів до найближчого українського банкомата.

Відстань між блокпостом у Горлівці та контрольним пунктом Майорське літні люди проходять за 5 год., повідомляє www.dw.com.

Якщо жителі окупованої території двічі на півроку особисто не пройдуть процедуру фізичної ідентифікації, їм можуть заблокувати виплати. Також гроші не віддадуть тим, хто більше двох місяців не з'являвся на підконтрольній Україні території.

"Я не перетинала блокпост 60 діб через те, що дуже хворіла. Тепер у мене забрали пенсію, не знаю, чи зможу її відновити", - розповідає місцева жителька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛНР дозволила ДНР завозити продукти

Отримати гроші з окупованах районів Донеччини приїжджають не менше 100 тис. людей. Ще 300 тис. через хворобу так і не змогли отримати виплати.

"Зрозуміло, що Україна хоче бачити, чи жива ця людина, чи є у неї банківська карточка. Може її відібрали бойовики, чи син-алкоголік, який за батьків отримує пенсію", - говорить військовий губернатор Донецької області Павло Жебрівський.

У бойовиків ДНР некомплект – не вистачає медиків, тому ходять по Горлівці і вербують цивільних лікарів. Недоукомплектована 3-тя окрема мотострілкова бригада. "Пошук" медиків доходить до побудинкового та поквартирного обходу згідно з обліками військкомату. Шукають за медичними військово-обліковими спеціальностями.

Зараз ви читаєте новину «До банкомата 5 годин пішки: як отримують пенсії на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі