пʼятниця, 11 грудня 2020 23:21

Для України є загроза з боку Білорусі - РНБО

Для України є загроза з боку Білорусі - РНБО
Лукашенко домовився з Путіним: Росія при першому запиті надасть допомогу щодо забезпечення безпеки Білорусі. Фото: Reuters

Рада нацбезпеки та оборони вбачає небезпеку для України у можливості присутності російських військ на території Білорусі.

Про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" сказав секретар РНБО Олексій Данілов.

"Ситуація в Білорусі небезпечна. Перш за все тому, що Білорусь є партнером Російської Федерації (у них там по-іншому все це називається). У них є спільні зобов'язання. У нас є велике занепокоєння щодо питання, якщо військові (РФ. - Gazeta.ua) зайдуть на територію Білорусі, для нас це буде виклик", - сказав він.

"Чисто військовим шляхом ми сьогодні не можемо вирішити питання з Російською Федерацією. Мова йде не про ОРДЛО, а про Російську Федерацію, яка тримає там своє військо, свою зброю. Більше того, там великий кордон з Російською Федерацією, на якому вони (військові. - Gazeta.ua) у великому скупченні сьогодні знаходяться", - зазначив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від арешту Лукашенка до введення російських військ: Тихановська представила 6 сценаріїв для Білорусі

Із 9 серпня у Білорусі тривають протести проти режиму Олександра Лукашенка. Після фальсифікованих виборів і проголошення себе переможцем він заявив, що домовився з главою Росії Володимиром Путіним про використання спільного угруповання військ в разі загрози з Заходу.

Днями Лукашенко схвалив оновлений план застосування регіонального угруповання військ Білорусі та Росії.

Зараз ви читаєте новину «Для України є загроза з боку Білорусі - РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі