пʼятниця, 04 жовтня 2019 05:52

Для Донбасу є план "Б" - голова МЗС Пристайко

Для Донбасу є план "Б" - голова МЗС Пристайко
Пристайко розповів про план для Донбасу. Фото: Укрінформ

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко підтвердив, що Україна має "план Б" в питанні проведення виборів на непідконтрольних територіях Донбасу.

Потрібно враховувати варіант, якщо ОБСЄ не визнає результати виборів. "Рішення ОБСЄ - це запобіжник правильності, чесності і прозорості проведення цих виборів. Якщо це не відбувається, то ми повернемося в ту точку, в якій ми знаходимося зараз з тим законом про особливий статус Донбасу, який існує вже на сьогоднішній момент", - запевнив глава МЗС в ефірі телеканалу 1+1.

Він зазначив, що перед прийняттям нового закону "Про особливий статус Донбасу" навряд чи буде проведено референдум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Формула Штайнмаєра: Зеленський записав відеозвернення

"Насправді, цей регіон зараз дійсно знаходиться під особливим статусом, який прописаний в законі, який діє вже три роки. Це добре, що ця дискусія почалася. Я не думаю, що це буде референдум", - сказав міністр.

"План Б - це наші Збройні сили, наша економіка, наша поліція. Це все, що повинно забезпечити мир і безпеку нашої держави", - вказав глава МЗС.

Нагадаємо, 1 жовтня Україна узгодила так звану формулу Штайнмайера на переговорах в Мінську.

Зараз ви читаєте новину «Для Донбасу є план "Б" - голова МЗС Пристайко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі