четвер, 03 жовтня 2019 07:33

В Україні відповіли ватажкам Л/ДНР щодо "формули Штайнмаєра"

В Україні відповіли ватажкам Л/ДНР щодо "формули Штайнмаєра"
Формула Штайнмаєра визначає відновлення повного контролю над нині неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону, - Селезньов. Фото: з відкритих джерел

Погрози ватажків так званих терористичних ДНР і ЛНР не віддати Україні контроль над кордоном з Росією суперечать "формулі Штайнмаєра".

Заявив військовий експерт, колишній спікер Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов, повідомляє "Обозреватель".

"Формула Штайнмаєра визначає наступне – повинен бути відновлений повний контроль над нині неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону. Тому претензії на певні привілеї і можливість влади самопроголошених республік взяти під контроль кордон між Україною і Росією – це неприпустимо", – підкреслив Селезньов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Формула Штайнмаєра": у РФ перейшли до прямих погроз вторгнення

"У будь-якому випадку формула Штайнмаєра може бути реалізована після того, як з території України будуть виведені всі окупаційні війська і буде передано під дієвий і ефективний контроль нині неконтрольовану ділянку державного кордону", – додав військовий експерт.

Ватажки терористичних ДНР і ЛНР Денис Пушилін і Леонід Пасічник заявили, що узгодження "формули Штайнмаєра" означає визнання за "народом Донбасу права самому визначати свою долю". Також вони заявили, що "жодного контролю над кордоном київська влада не отримає".

"Формула Штанмаєра" - це план дій для запровадження Мінських угод на окупованій частині Донбасу.

Заходи розробив 2015-го Франк-Вальтер Штайнмаєр - міністр закордонних справ Німеччини у 2013-2017-х. Він був членом 4-сторонньої контактної групи "нормандського формату" за участью Німеччини, Франції, України та держави-окупанта Росії.

Одним із пунктів Мінських угод були вибори на окупованих територіях та визнання за Донбасом особливого статусу.

Зараз ви читаєте новину «В Україні відповіли ватажкам Л/ДНР щодо "формули Штайнмаєра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі