середа, 08 травня 2024 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові розповіли про ситуацію на фронті: свіже зведення

Військові розповіли про ситуацію на фронті: свіже зведення
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 805-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Протягом минулої доби відбулося 84 бойових зіткнення, повідомив уранці 8 травня Генеральний штаб Збройних сил України. Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

"Протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по самохідному міномету 2С4 "Тюльпан", пункту управління, складу ПММ та п'яти районах зосередження особового складу противника. На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін", - звітує Генштаб.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону. Силами оборони недопущено проникнення ДРГ противника в районі населеного пункту Пальна Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унаслідок нічної атаки ворога є поранені - Генштаб

На Куп'янському напрямку нашими воїнами відбито 16 атак в районах населених пунктів Синьківка, Піщане, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито три атаки в районах населених пунктів Невське Луганської області та Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 17 атак в районах населених пунктів Верхньокам'янське, Виїмка, Спірне, Роздолівка, Іванівське, Новий та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисниками відбито 27 атак в районах населених пунктів Олександропіль, Новоолександрівка, Прогрес, Євгенівка, Новоселівка Перша, Уманське, Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог за підтримки авіації 11 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку росіяни шість разів атакували позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області; Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку Росія не відмовляється від наміру вибити підрозділи ЗСУ з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби противник здійснив три безуспішні атаки на позиції наших військ.

У кількох областях України повідомили про влучання внаслідок російського ракетного удару вночі та вранці 8 травня. Зокрема, ворог атакував ракетами Вінниччину.

Зараз ви читаєте новину «Військові розповіли про ситуацію на фронті: свіже зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі