четвер, 25 серпня 2022 07:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Держдеп США відреагував на плани РФ провести судилище в Маріуполі

Держдеп США відреагував на плани РФ провести судилище в Маріуполі
Судилище над українськими військовими в Маріуполі стане знущанням з правосуддя. Фото: pixabay.com

У Сполучених Штатах Америки різко відреагували на плани Російської Федерації провести "суд" над захисниками Азовсталі в тимчасово захопленому росіянами Маріуполі Донецької області.

Кремль намагається відвести від себе відповідальність за агресивну війну російського диктатора Володимира Путіна та відвернути увагу від переконливих доказів звірств, які російські військові вчинили в Україні, заявив під час брифінгу офіційний представник Державного департаменту США Нед Прайс.

"Заплановані показові процеси не є легітимними. Ми рішуче їх засуджуємо. Це знущання з правосуддя", – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто і як змусить Росії дотримуватися прав полонених

Усі військовослужбовці Збройних сил України, зокрема й добровольці, мають право на статус військовополонених і захист відповідно до Женевських конвенцій.

"Ми закликаємо Москву виконувати її зобов'язання відповідно до міжнародного права. США продовжать виступати на боці українського народу, який захищає свою свободу", – додав Прайс.

Російські окупанти планують влаштувати "суд" над захисниками України в тимчасово захопленому Маріуполі. На сцені маріупольської камерної філармонії збирали тюремні клітки. З повідомлень ЗМІ, російські терористи хочуть "судити" в Маріуполі воїнів полку "Азов".

Росіяни продовжують підготовку до показових процесів над захисниками Азовсталі. Україна закликала весь цивілізований світ не допустити анонсованого судилища в Маріуполі над українськими захисниками. Україна вимагає негайно направити представників Організації Об'єднаних Націй, Міжнародного комітету Червоного хреста до місць, де утримуються українські військовополонені.

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку "Азов", які перебували в колонії в окупованій Оленівці Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США відреагував на плани РФ провести судилище в Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі