вівторок, 15 листопада 2022 08:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Дають цвяхи до зниклого шиферу: окупанти на Луганщині "готують" людей до зими

Дають цвяхи до зниклого шиферу: окупанти на Луганщині "готують" людей до зими
Люди понад чотири місяці чекали на ремонти пошкоджених дахів у Лисичанську. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Окупанти на Луганщині завезли до Лисичанська цвяхи та 14 кубів дров на все місто.

Саме так місцева окупаційна влада виконує наказ стосовно забезпечення жителів Лисичанська опаленням до початку зими, повідомив 15 листопада голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Ці 14 кубічних метрів деревини розвезли по кварталах із багатоповерхівок. На скільки годин їх вистачить – подивимось. Сюжет, який зняли про цю подію російські ЗМІ, можна і до весни транслювати. Як-то на Росії кажуть: "Надо потерпеть". А ще у Лисичанську роздають будівельні цвяхи, які залишилися після зникнення гуманітарного шиферу", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупована Луганщина не готова до зими – Гайдай про критичну ситуацію

Водночас окупанти розглядають можливість вивезти все цивільне населення з Кремінної, Сіверськодонецька та Рубіжного вглиб захоплених територій, бо не змогли підготувати ці міста до зими. Зупиняє їх лише одне питання – нема де розміщувати декілька тисяч людей.

"Тим більше, у Новоайдарі вільні хати вже майже зайняті. Віднедавна там мешкають військові, які прибули для поповнення втрат окупаційних підрозділів. Розміщуватися ближче до фронту – вже дуже небезпечно. Днями повідомляли про влучання у місце розміщення росіян у Мілуватці на Сватівщині", – додав Гайдай.

У населеному пункті Мілуватка Луганської області Збройні сили України знищили штаб підрозділу російських окупантів. Відомо про 30 ліквідованих та понад 20 поранених російських загарбників. Ураження підрозділів противника за попередні дні на окупованій території підтвердив Генеральний штаб ЗСУ вранці 15 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Дають цвяхи до зниклого шиферу: окупанти на Луганщині "готують" людей до зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі