четвер, 25 серпня 2022 12:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Дату "трибуналу" вже не озвучують – у Маріуполі окупанти готують судилище над українськими полоненими

Дату "трибуналу" вже не озвучують – у Маріуполі окупанти готують судилище над українськими полоненими
Квартал біля філармонії у захопленому Маріуполі на 25 серпня зачинений російськими військовими. Фото: t.me/andriyshTime

Квартал біля філармонії в захопленому Маріуполі на Донеччині на 25 серпня зачинений російськими військовими. Там готують незаконне судилище над українськими військовополоненими.

Зараз триває прибирання останніх будівельних лісів із тилової частини будівлі, повідомив у Telegram радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судилище над українськими полоненими в Маріуполі – Пушилін відповів Зеленському

За його словами, зовнішніх робіт там залишилося на день-два.

"Гауляйтер Пушилін вчора анонсував "трибунал" не лише над бійцями полку Азов, але й над війсковополоненими інших підрозділів Збройних сил України. Однак, вже дата або часовий проміжок не озвучується", – зазначив Андрющенко.

На його думку, це пов'язано з відсутністю "зізнань" самих українських військових. А без цього "яскравість картинки буде не повна".

У Маріуполі окупанти на сцені камерної філармонії збирають тюремні клітки. Там планують провести показове "судилище" над полоненими захисниками Азовсталі.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що мирні переговори з Росією будуть неможливі, якщо окупанти проведуть так званий суд над українськими захисниками в тимчасово захопленому Маріуполі.

Зараз ви читаєте новину «Дату "трибуналу" вже не озвучують – у Маріуполі окупанти готують судилище над українськими полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі