пʼятниця, 07 квітня 2023 10:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов про Бахмут: якщо почнемо все здавати, докотимося до Західної України

Данілов про Бахмут: якщо почнемо все здавати, докотимося до Західної України
Секретар РНБО Олексій Данілов пояснив, чому важливо утримувати Бахмут. Фото: facebook.com/rnbou

Бахмут на Донеччині нині найзапекліша ділянка фронту в Україні.

Попри складнощі, Сили оборони повинні втримати контроль над містом. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов в інтерв'ю "Укрінформу".

Він стверджує, що нещодавні повідомлення власника приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина не відповідають дійсності.

"У той час, коли ми спілкуємося, у Бахмуті йдуть бої. Ми тримаємо Бахмут, бо це наша земля. Якщо ми почнемо все здавати, докотимося до кордонів на Західній Україні. Наш обов'язок – боронити країну. Наші військові визначають стратегію і тактику звільнення та оборони тих чи інших населених пунктів", – сказав Данілов.

Він додав, що Україна відстежує ситуацію щодо всіх ворожих військ на різних напрямках. Якщо десь з'являються підрозділи терористичних угруповань Росії, то Сили оборони обов'язково отримують інформацію про це і вже після ухвалюють рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маляр сказала, що стоїть за словами "в Бахмуті тривають бої"

Данілов запевнив: якщо ворог ухвалюватиме ті чи інші рішення, Україні обов'язково про це буде відомо, бо працюють розвідка. Інші підрозділи, які дістають інформацію, передають її військовим.

"Військові ухвалюють відповідні рішення, щоб абсолютна більшість громадян почували себе в безпеці. Але з урахування війни, ми не можемо забезпечити безпеку на 100 відсотків. Для нас це складне завдання", – констатував посадовець.

Данілов зауважив, що в Україні зараз не існує територій, вільних від війни. За його словами, ворог підступний та не бере до уваги жодного нормативного акту міжнародного рівня.

"Попри те, що Росія зараз головує у Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй, що саме по собі є повним і абсолютним абсурдом. Взагалі, світ зараз перейшов у театр абсурду. Країна-терорист, яка вбиває дітей, є членом Ради безпеки ООН і ще й головує там", – обурився секретар РНБО.

6 квітня Сили оборони відбили на Бахмутському напрямку 16 атак. За Бахмут тривають жорстокі бої, ворог намагається взяти місто під повний контроль, повідомив український Генштаб.

Росія перекинула додаткові війська у район Бахмута та стала ефективніше використовувати артилерію у цьому районі, досягаючи певних успіхів, повідомила британська розвідка.

За її даними, ключовий маршрут постачання України у Бахмуті може перебувати під серйозною загрозою. Ідеться про дорогу 0506 на захід від міста.

Зараз ви читаєте новину «Данілов про Бахмут: якщо почнемо все здавати, докотимося до Західної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі