пʼятниця, 07 квітня 2023 09:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Ключовий маршрут постачання ЗСУ у Бахмуті під серйозною загрозою – британська розвідка 

Ключовий маршрут постачання ЗСУ у Бахмуті під серйозною загрозою – британська розвідка 
Сили оборони України мають лише одну трасу до Бахмута для постачань озброєння. Фото: ілюстративне, "Укрінформ"

Росія перекинула додаткові війська у район Бахмута на Донеччині та стала ефективніше використовувати артилерію.

Противник досягає там певних успіхів. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Twitter 7 квітня.

За даними розвідки країни, останні дні російські війська отримали новий імпульс у битві за Бахмут після того, як з кінця березня їхнє просування там сильно застопорилося. Найманці "Вагнера" та російські десантники, схоже, налагодили співпрацю.

"Існує реальна ймовірність того, що на місцях "Вагнер" та командири міноборони Росії призупинили свою безперервну ворожнечу та покращили співпрацю", - додали у британському міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний показав, як ЗСУ нищать ворога під Бахмутом

Росія досягла подальших успіхів і тепер, дуже ймовірно, просунулася в центр міста і захопила західний берег річки Бахмутка, констатували у звіті британці.

Вони акцентували, що ключовий маршрут постачання України №0506 на захід від міста знаходиться під серйозною загрозою.

Російські регулярні сили, включаючи повітрянодесантні війська, ймовірно, зміцнили цей район, і Росія знову більш ефективно використовує артилерію в цьому секторі.

Бахмутський напрямок у зведенні українського Генштабу вранці 7 квітня: ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль Бахмут. Тривають жорстокі бої за місто.

6 квітня противник вів безуспішні наступальні дії в районі населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка та Біла Гора. Сили оборони відбили 16 атак на цій ділянці фронту.

Від ворожих обстрілів постраждали, зокрема, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Новодмитрівка, Олександро-Шультине, Диліївка та Шуми Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Ключовий маршрут постачання ЗСУ у Бахмуті під серйозною загрозою – британська розвідка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі