вівторок, 13 грудня 2022 10:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Через Маріуполь тягнуться військові колони РФ. Куди йдуть – відео

Через Маріуполь тягнуться військові колони РФ. Куди йдуть – відео
Село Ялта ворог буквально перетворив на військову базу. Фото: t.me/andriyshTime

У тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині знову зафіксували рух російської військової техніки.

Колона вантажівок із БК та паливозаправників на високій швидкості прямувала сьогодні через Маріуполь з боку Новоазовська в напрям селища Розівки Пологівського району на Запоріжжі, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram 13 грудня.

"Ранок Маріуполя починається з військового руху окупантів. У Маріупольському районі біля сіл Дем'янівка та Комишувате посилено охорону мосту, який має ключове значення для забезпечення швидкісного сполучення автошляхом в Крим. Його було зруйновано при наступі, а останнім часом відновлено Московією", – написав Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжя через Маріуполь рухалася техніка РФ з новими позначками – Андрющенко

Село Ялта ворог буквально перетворив на військову базу.

"Концентрація окупантів перевищує кількість місцевих мешканців. Сільгосппідприємства пристосовані для зберігання техніки. Зокрема, не менше 30 танків ховають в ангарах на в'їзді до селища", – додав посадовець.

Російська армія першочергово планує окупувати Луганську та Донецьку області. Після чого загарбники можуть націлитися на захоплення всієї Запорізької області. Про це заявив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

За даними ЗМІ, у Криму росіяни шукають робітників для риття окопів у захопленому Мелітополі на Запоріжжі. У місті й районі охочих піти на таку "роботу" немає.

Зараз ви читаєте новину «Через Маріуполь тягнуться військові колони РФ. Куди йдуть – відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі