неділя, 06 липня 2014 01:48

"Будемо продовжувати бойові дії" – Гіркін з'явився у Донецьку

"Будемо продовжувати бойові дії" – Гіркін з'явився у Донецьку
Ігор Гіркін. Фото: news.pn

Бойовики "Донецької народної республіки" мають намір підготуватись до активної оборони Донецька, щоб не допустити його взяття силами АТО.

Про це заявив "міністр оборони ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), передає НБН.

"Я перебуваю в Донецьку... Збираюся до призначення військового коменданта міста здійснювати його обов'язки... Будемо готувати Донецьк до активної оборони, до того, щоб він не був захоплений противником... Масивний Донецьк набагато зручніше і краще обороняти, ніж маленький Слов'янськ", - сказав Гіркін.

"Ми будемо продовжувати бойові дії і постараємося не зробити тих помилок, які зробили в минулому. Ці помилки були не стільки наслідком помилок, скільки кричущим браком озброєння та боєприпасів", - додав він.

Коментуючи відхід терористів зі Слов'янська, Гіркін сказав: "Вночі був прорив з практично закритого кільця... 80%-90% особового складу і 90% озброєння виведено з міста. Кількість загиблих і поранених не така велика".

Очільник терористів також пояснив відхід небажанням піддавати місто сильному руйнуванню і провокувати загибель мирного населення. Він попросив вибачення у жителів Слов'янська, що він і його соратники "не змогли відстояти місто".

Нагадаємо, в ніч на 5 липня терористи залишили блокпости і захоплені будівлі в Слов'янську і попрямували колоною до Донецька. Зараз у місті бойовики зміцнюють позиції, чутно перестрілки й вибухи.

Раніше сили АТО звільнили у Донецькій області Слов'янськ, Краматорськ, Дружківку і Костянтинівку.

Зараз ви читаєте новину «"Будемо продовжувати бойові дії" – Гіркін з'явився у Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі