середа, 01 листопада 2023 18:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов ледь не загинув під час боїв за Сіверськодонецьк: в ГУР розповіли подробиці

Буданов ледь не загинув під час боїв за Сіверськодонецьк: в ГУР розповіли подробиці
Керівника ГУР Кирила Буданова у Сіверськодонецьку врятувало диво. Фото: РБК-Україна

Стали відомі подробиці роботи спецназівців у Сіверськодонецьку.

Зокрема, під час боїв за місто, туди прибув глава ГУР Кирило Буданов. Командир штурмової групи спецпідрозділу ГУР з позивним "Саїд" розповів в інтерв'ю NV подробиці того, як штурмовики військової розвідки навесні 2022 року брали участь у боях за це місто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як формувався спецпідрозділ Kraken: Буданов розкрив деталі

"Нашим завданням була контратака і ми забрали один з великих кварталів. Далі це можна було розвивати, розширюватися, але, на жаль, по іншому флангу противник продавив десь на два квартали. У нас впав фланг повністю, але все одно стояли, поки мости не підбили. Потім був уже наказ на відхід. До останнього ми обороняли місто", - розповів розвідник.

Тоді ж до своїх бійців на передову прибув Кирило Буданов. Він розповів, що по приїзду потрапив під артилерійський обстріл. Його врятувала бронемашина, що стояла поруч, яка допомогла сховатися від осколків снаряда, що розірвався неподалік.

На керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова та колишнього міністра оборони Олексія Резнікова намагалися вчинити замах.

Службі безпеки України вдалося цьому запобігти, розповів в інтерв'ю ведучій 1+1 Наталії Мосейчук голова СБУ Василь Малюк.

За його словами, росіяни постійно намагаються вбити вищих українських посадовців. Розкривати деталі він не став. Адже, каже, це може дозволити ворогу вчитися на своїх помилках.

Зараз ви читаєте новину «Буданов ледь не загинув під час боїв за Сіверськодонецьк: в ГУР розповіли подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі