середа, 07 грудня 2022 14:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка показала актуальну карту боїв в Україні

На Донбасі ситуація на фронті залишається найскладнішою. Російські окупанти здійснюють масовані штурми, але воїни Збройних сил України героїчно стримують ворога.

Росіяни намагаються прорвати позиції українських військових у районі Сватового та Кремінної в Луганській області, свідчить свіжа мапа, опублікована у Twitter міністерства оборони Великої Британії 7 грудня.

Українські сили відбили атаки противника в районах Білогорівки Луганської області, а також Верхньокам'янського, Спірного, Яковлівки, Бахмута, Курдюмівки, Новобахмутівки, Мар'їнки і Новомихайлівки на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: свіжі карти боїв

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Карта війни в Україні від британської розвідки
Карта війни в Україні від британської розвідки

Карта свідчить про незначне просування ворога на східних околицях Бахмута, але місто оточити противнику не вдається. Водночас район Бахмута та Авдіївки перебувають під постійними ударами окупантів. Зокрема, на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог зосереджує зусилля на веденні наступальних дій.

На інших напрямках російські війська намагаються утримати тимчасово захоплені території та стримати ЗСУ. На півдні противник продовжує оборонятися, особливо на сході Херсонської області.

4 грудня армія РФ продовжила наземні атаки навколо Бахмута. Українські та грузинські джерела підтвердили, що останніми днями російські війська оточили український загін із грузинськими добровольцями поблизу Бахмута, поранивши командира та вбивши шістьох добровольців. Кадри в соціальних мережах, опубліковані українськими військовими, показують важкі бої на південь від Бахмута в Опитному.

Так звані російські військові блогери стверджують, що захоплення Опитного має вирішальне значення для подальшого просування Росії до Бахмута. Крім того, російські джерела стверджували, що важкі бої в кількох населених пунктах на південь від Бахмута тривають.

Російські сили зазнають і продовжуватимуть зазнавати великих втрат під час операцій навколо Бахмута. Окупанти за добу в боях навколо Бахмута несуть втрати до 50 осіб пораненими і 50 убитими. Водночас російські війська отримали наказ не довозити артилерійські снаряди на 100 км до лінії фронту в районі Донецька через нещодавні успішні українські удари по російських складах боєприпасів.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка показала актуальну карту боїв в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі