понеділок, 03 квітня 2023 06:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Бахмут тривають: новини від ЗСУ з епіцентру бойових дій

Бої за Бахмут тривають: новини від ЗСУ з епіцентру бойових дій
На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмувати Бахмут. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 404-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Там Збройні сили України відбили понад 70 атак противника.

В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка, повідомив уранці 3 квітня Генеральний штаб ЗСУ у Facebook. На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

"На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмувати Бахмут, намагається взяти його під повний контроль. Наші воїни відбили понад 20 ворожих атак. Також наші захисники відбили атаки окупантів у районі населеного пункту Іванівське. На Лиманському напрямку протягом доби ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Білогорівки та Верхньокам'янського", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звернувся до українців і сказав про головне

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Авдіївки, Первомайського та Мар'їнки, але успіху не мав. Минулої доби, лише поблизу Мар'їнки та Авдіївки українські воїни відбили понад 15 ворожих атак.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни не проводять активних дій. Ворог на півдні удосконалював оборонні рубежі та позиції.

Українська авіація за добу завдала вісім ударів по районах зосередження окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, три райони зосередження живої сили, три позиції засобів протиповітряної оборони та шість інших важливих об'єктів ворога.

За 403 дні українські воїни знищили 173 990 окупантів, 6981 броньованих машин ворога, 3616 танків, 291 гелікоптер і 306 літаків.

Зараз ви читаєте новину «Бої за Бахмут тривають: новини від ЗСУ з епіцентру бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі