субота, 22 квітня 2023 06:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Бахмут і Мар'їнку: Генштаб повідомив останні новини з фронту

Бої за Бахмут і Мар'їнку: Генштаб повідомив останні новини з фронту
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без значних змін. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 423-тя доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Там було відбито 53 атаки ворога. В епіцентрі бойових дій залишається місто Бахмут, повідомив уранці 22 квітня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"На Бахмутському напрямку тривають запеклі бої за місто Бахмут. Поблизу Григорівки та Богданівки противник вів безуспішні наступальні дії. На Авдіївському напрямку росіяни провели безуспішну спробу наступу в районах Новокалинового, Степового, Первомайського та Невельського. На Мар'їнському напрямку протягом минулої доби відбито атаки противника в районі Мар'їнки", – йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без значних змін. Визначені підрозділи збройних сил Республіки Білорусь продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах. На території Білорусі продовжують перебувати деякі підрозділи територіальних військ збройних сил РФ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей певну кількість своїх військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протитанковий ракетний комплекс "Стугна" показали у дії

На Куп'янському напрямку противник здійснив спробу покращити тактичне положення, провів штурмові дії неподалік населеного пункту Лиман Перший, але успіху не мав. На Лиманському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії у напрямку Білогорівки. На Шахтарському напрямку минулої доби ворог вів безуспішний наступ у районі Вугледару.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала п'ять ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили, зенітно-ракетний комплекс та ще два важливих військових об'єкти росіян.

Португалія передасть Україні нові бронеавтомобілі. Лісабон відправить на потреби Збройних сил України п'ять броньованих аварійно-рятувальних та медичних машин: три машини типу M113 і дві типу M577. Відповідне рішення ухвалили за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн.

Зараз ви читаєте новину «Бої за Бахмут і Мар'їнку: Генштаб повідомив останні новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі