четвер, 21 травня 2020 13:27

Бойовики замінували підходи до лінії розмежування

Бойовики замінували підходи до лінії розмежування
Терористи на Донбасі використовують заборонене озброєння. Фото: ssu.gov.ua

Бойовики так званої ЛНР замінували ділянки поблизу лінії розмежування у районі селища Жолобок у Попаснянському районі.

Небезпечну зону площею 50 кв. м виявили військовослужбовці інженерно-саперного підрозділу операції Об'єднаних сил, пише пресслужба СБУ.

Під час огляду ділянки слідчі зафіксували, що зловмисники встановили міни зі щільністю 4 одиниці на 1 кв. м. З місця події вилучено 157 протипіхотних мін ПМН-2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військова техніка на вулицях ЛДНР: що відбувається в псевдореспубліках

За попередньою інформацією, засоби ураження були встановлені учасниками незаконних збройних формувань під час бойових дій на сході України.

Дії терористів створили смертельно небезпечну зону поряд із автомобільною трасою і присадибними ділянками місцевих жителів.

У межах кримінального провадження, розпочатого СБУ за ч. 1 ст. 14 та ч. 1 ст. 258 (готування до терористичного акту) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення та причетних осіб.

Використання протипіхотних мін ПНМ-2, які є на озброєнні у РФ, не дозволено Оттавською конвенцією 1997 року про заборону застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін та про їх знищення.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики замінували підходи до лінії розмежування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі