неділя, 24 червня 2018 16:27

Бойовики спалюють села, які не можуть втримати
6

Бойовики спалили селище Південне
Фото: Facebook
Бойовики спалили селище Південне
Бойовики спалили селище Південне
Бойовики спалили селище Південне
Бойовики спалили селище Південне

Бойовики знищують населені пункти над якими втрачають свій контроль

Населений пункт Південне у Донецькій області без боїв зайняли українські війська. Він мав отримати шанс на повне відновлення цивілізованого життя. Терористи почали його цілеспрямовано знищувати і створювали умови для повного виїзду мешканців, повідомляє Оперативне командування Сухопутних військ ЗСУ "Північ".

Будинки селища щоденно обстрілювали. Їх підпалювали освітлювальними мінами, снарядами та трасуючими кулями.

"Знищені цілі вулиці. У таку спекотну погоду, яка стоїть зараз, перекидання вогню з будинку на будинок йде майже миттєво. Військові, що обороняють селище, не встигають рятувати будинки від постійних підпалів з боку російських окупантів", – зазначається у повідомленні.

Відсутність гарантій від бойовиків на безпечну роботу пожежних розрахунків та рятувальників унеможливлює збереження інфраструктури та цивільних будинків. Обстрілюють будь-який транспорт, що рухається у бік селища, чи у зворотному напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли свою смерть: українські бійці знищили російських військових на Донбасі

"Дана тенденція, посіяти паніку серед місцевих жителів, виникла далеко не вчора. Окупанти навмисно руйнують цивільну інфраструктуру та обстрілюють мирні житлові квартали, щоб деморалізувати цивільне населення та підірвати довіру до військового керівництва при цьому, постійно транслюючи зомбо-картинку і штучний меседж - "Якби тут не було українських військових – по вам би не стріляли", – наголошується у повідомленні.

В командуванні вважають, що російські окупанти не збираються відновлювати мирне життя і їм байдужа подальша доля тих, кого вони залишили без домівок.

22 червня на Донбасі російсько-окупаційні війська 27 разів обстріляли позиції українських військових. Найбільш затяті обстріли було біля селища Новотошківське на Луганщині.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики спалюють села, які не можуть втримати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі