субота, 19 червня 2021 14:11

Бойовики розмістили танки з порушенням лінії відведення та перешкоджали роботі спостерігачів

Бойовики розмістили танки з порушенням лінії відведення та перешкоджали роботі спостерігачів
Українська сторона СЦКК повідомляє, що спостерігачі Спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ зафіксували чергові випадки порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. Фото: armyinform.com.ua

Окупанти розмістили на непідконтрольній території в населеному пункті Бойківське Донецької області п'ять танків Т-64 з порушенням лінії відведення.

Також збройні формування Російської Федерації продовжують перешкоджати роботі спостерігачів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, повідомляє пресслужба штабу ООС.

Зокрема, на блокпості неподалік окупованої Бессарабки найманець РФ наказав команді Місії залишити район, пославшись на "запобіжні заходи у зв'язку з COVID-19". При цьому спостерігачі констатували факт вільного пересування цивільних транспортних засобів в обох напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зібрався в ЗСУ: окупанти застрелили свого ж найманця

Через перешкоджання сигналу обох модулів GPS з боку збройних формувань РФ в районі населеного пункту Степанівка на підконтрольній Урядові України території Місія скасувала політ БПЛА дальнього радіуса дії.

В окупованій Горлівці найманці здійснили обстріл БПЛА, після чого спостерігачі СММ ОБСЄ приземлили літальний апарат та залишили цей район.

"Вищезазначені факти свідчать про намагання російсько-окупаційних військ максимально обмежити роботу Спеціальної моніторингової місії на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей. Такі дії є неприпустимими і суперечать мандату СММ, який передбачає безпечний та безперешкодний доступ Місії на усій території України", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін продовжує інформувати СММ ОБСЄ про випадки порушень Мінських домовленостей збройними формуваннями РФ.

18 червня збройні формування Російської Федерації на Донбасі тричі порушували режим припинення вогню. Бойових втрат серед особового складу Об'єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає, повідомляє пресслужба штабу ООС.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики розмістили танки з порушенням лінії відведення та перешкоджали роботі спостерігачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі