вівторок, 26 лютого 2019 18:01

"Бойовики активізуються, бо українські військові можуть тепер їм відповісти з ПТРК" - експерт

"Бойовики активізуються, бо українські військові можуть тепер їм відповісти з ПТРК" - експерт
Лише за минулу добу до українських позицій прилетіли 85 снарядів та мін. Фото: ООС

Окупанти на Донбасі активізувалися, бо хочуть покращити свої позиції. А також зберегти за собою вогневу ініціативу на ділянках лінії розмежування. Про це Gazeta.ua розповів Костянтин Машовець, експерт центру "Інформаційний опір".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація в АТО загострюється через російських офіцерів

"Одним з факторів пожвавлення у бойовиків є використання українськими військами ПТРК. Вони і подібні їмзасоби дають можливість ефективно боротися з броньованими об'єктами противника. Якщо раніше наші військові часто стикалися з обстрілами з бойових броньованих машин окупантів, з їхнього штатного озброєння, з БМП, БТР, іноді з танків. То тепер бойовикам буде складніше вдаватися до такого, бо наші можуть відповісти з ПТРК", - пояснює експерт.

І додає, що насичення передньої лінії оборони протитанковими ракетними комплексами є великою перевагою для Збройних сил.

В зоні проведення операції Об'єднаних сил триває загострення: бойовики не перестають обстрілювати українських військових зі зброї, яка заборонена Мінськими домовленостями. На обох напрямках ситуація залишається напруженою.

Зараз ви читаєте новину «"Бойовики активізуються, бо українські військові можуть тепер їм відповісти з ПТРК" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі