середа, 06 липня 2022 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Донбас: ЗСУ відбили ворожий наступ на чотирьох напрямках

Битва за Донбас: ЗСУ відбили ворожий наступ на чотирьох напрямках
Російські окупанти продовжують обстрілювати населені пункти Донецької і Луганської областей. Фото: Генштаб

На Слов'янському напрямку Збройні сили України відбили ворожий штурм та відкинули окупантів в районі Долини.

Противник штурмує Мазанівку. Бої тривають. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в Facebook.

Ворог намагається покращити тактичне положення своїх підрозділів. Обстріляв із мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу Краснопілля та Богородичного.

На Краматорському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Сіверська та Григорівки. Українські воїни завдали ворогу значних втрат під час його спроби наступу в районах населених пунктів Верхньокам'янське, Білогорівка та Григорівка. Окупанти відійшли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Донецьку вибухнув ворожий склад боєприпасів – відео

На Бахмутському напрямку противник обстрілював наші позиції із артилерії різних калібрів поблизу Берестового, Білогорівки, Травневого, Шумів і Нью-Йорка. Завдав авіаудару в районі Вуглегірської ТЕС. За підтримки артилерії вів штурмові дії у районі населеного пункту Новолуганське. Успіху не мав. Відійшов.

Наші воїни зупинили ворожий наступ в районі Спірного та відбили атаку неподалік Вершини. Завдали окупантам втрат та відкинули назад. Противник намагається провести перегрупування.

Загарбники наступають в районі Луганського. Бойові дії тривають.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках по лінії зіткнення тривають обстріли із мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Ворог завдавав авіаційних ударів неподалік Авдіївки.

Після захоплення майже всієї території Луганської області російські війська спробують взяти під контроль і Донецьку область. Міста рівнятимуть із землею артилерією. Битва за Донбас характеризувалася повільними темпами наступу й масованим застосуванням Росією артилерії, в ході якої міста зрівнювали із землею. Бої в Донецькій області майже напевно триватимуть у такому ж ключі.

Відносно швидке захоплення Росією Лисичанська розширює її контроль практично на всю територію Луганської області. Дозволяючи їй заявляти про істотний прогрес у досягненні політичної мети, яку вона представила як безпосередню мету війни, а саме "звільнення" Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Донбас: ЗСУ відбили ворожий наступ на чотирьох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі