понеділок, 08 серпня 2022 07:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Донбас: ЗСУ "розібралися" з розвідниками окупантів

Битва за Донбас: ЗСУ "розібралися" з розвідниками окупантів
Українські захисники знищили розвідгрупи РФ в районах трьох населених пунктів Донеччини. Фото: "АрміяInform"

Російські окупанти продовжують ведення розвідки на Донеччині, не жаліючи свого особового складу.

Ворожі розвідувальні групи виявили та знешкодили в районах населених пунктів Бахмутське, Бахмут та Яковлівка, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 8 серпня.

"Противник намагався вести штурмові дії неподалік Бахмута, Зайцевого, Яковлівки та Вершини. Успіху не мав, відійшов", – ідеться в повідомленні.

Окрім наземних атак на Донбасі, ворог здійснює авіанальоти. Атаки окупантів з неба фіксують майже на кожному напрямку.

Ситуація на східному фронті на 6:00, за даними Генштабу:

Слов'янський напрямок

Противник обстрілював райони Великої Комишувахи, Вірнопілля, Сулигівки, Рідного, Дібрівного, Грушувахи, Богородичного, Норцівки та Долини. Завдав авіаударів біля Залиману.

Краматорський напрямок

Зафіксували ворожі обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії поблизу Краматорська, Сіверська, Серебрянки, Григорівки та Спірного. Окупанти завдали авіаційних ударів біля Григорівки та Івано-Дар'ївки. Противник вів наступальний бій в районі Верхньокам'янського. "Вже традиційно" зазнав втрат та відійшов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На півдні гаряче: ЗСУ точним вогнем відкинули окупантів назад

Бахмутський напрямок

Ворог здійснював обстріли військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Бахмут, Часів Яр, Соледар, Зайцеве, Яковлівка, Білогорівка та Бахмутське. Залучив авіацію неподалік Бахмута, Яковлівки та Зайцевого.

Авдіївський напрямок

Зафіксували артилерійські обстріли поблизу Авдіївки, Пісків, Невельського, Красногорівки та Курахового. Окупанти завдали авіаударів біля Нью-Йорка, Красногорівки, Мар'їнки та Юр'ївки. Ворог вів наступальні дії у напрямках Пісків, Невельського та Авдіївки. Успіху не мав, відійшов.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області "до кінця серпня".

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим та найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині та Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.

2 серпня розпочалася обов'язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини. Перший потяг з евакуйованими прибув вранці у Кропивницький на Кіровоградщині. Серед них – жінки, діти, літні люди, багато маломобільних.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Донбас: ЗСУ "розібралися" з розвідниками окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі