вівторок, 16 травня 2023 07:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Бахмут та Мар'їнку: ЗСУ розповіли про ситуацію на найгарячіших ділянках

Битва за Бахмут та Мар'їнку: ЗСУ розповіли про ситуацію на найгарячіших ділянках
Генштаб ЗСУ повідомив останні новини з передової. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На ранок 16 травня противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Минулої доби, 15 травня, там відбулось 49 бойових зіткнень, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні.

"В епіцентрі бойових дій і надалі залишаються Бахмут та Мар'їнка (Донецька область. – Gazeta.ua)", – йдеться у зведенні.

Детальніше про ситуацію на фронті, за даними Генштабу

Волинський та Поліський напрямки

Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявили.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник обстріляв низку населених пунктів у Чернігівській, Сумській та Харківській областях. Бив з мінометів та артилерії.

Куп'янський напрямок

Противник не припиняє спроб покращити тактичне положення. Минулої доби вів безуспішні наступальні дії в районах Масютівки та Новоселівського.

Завдав авіаційного удару в районі Кислівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали низка населених пунктів на Харківщині та Стельмахівка Луганської області.

Лиманський напрямок

Минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Завдав авіаційного удару в районі Спірного. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Луганської та Донецької областей.

Бахмутський напрямок

Ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за Бахмут. Протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Іванівське. Від ворожих обстрілів постраждали низка міст та сіл Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ втрачає позиції під Бахмутом: свіжі карти боїв

Авдіївський напрямок

Противник вів наступальні дії поблизу Авдіївки, успіху не мав. Завдавав авіаційних ударів та стріляв з артилерії по низці населених пунктів Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка. Ворожих обстрілів зазнали низка населених пунктів Донецької області.
Шахтарський напрямок

Минулої доби ворог здійснив обстріли населених пунктів Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки

Противник продовжує вести оборонні дії. Поміж тим, минулої доби обстріляв низку населених пунктів Запорізької, Херсонської та Дніпропетровської областей. Також завдав авіаційних ударів по населених пунктах Вільне Поле Донецької області.

15 травня окупанти продовжили тероризувати Україну обстрілами. Завдали два ракетних та 48 авіаційних ударів. Також здійснили більш як 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

У ніч на 16 травня противник знову завдав масованого удару по Україні, застосував ракети різних типів. Частину з них збили у повітряному просторі Києва. Уламки впали у низці районів столиці. Жертв та масштабних руйнувань, попередньо, немає.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Бахмут та Мар'їнку: ЗСУ розповіли про ситуацію на найгарячіших ділянках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі