вівторок, 21 грудня 2021 12:55

Ярош зробив заяву щодо загрози нападу Росії напередодні Різдва

Ярош зробив заяву щодо загрози нападу Росії напередодні Різдва
Інформація про підготовку Росії до вторгнення в Україну є правдивою, зазначає Дмитро Ярош. Фото: Gazeta.ua

Радник головнокомандувача Збройних сил України Дмитро Ярош заявив, що Україна не спостерігає безпосередньої загрози масштабного вторгнення Росії саме 24 грудня.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Espreso.TV 21 грудня, коментуючи інформацію британського видання Daily Star.

"Я сьогодні спілкувався з головнокомандувачем ЗСУ. На цей час ми не спостерігаємо безпосередньої загрози атаки росіян 24 грудня. Ви ж розумієте, перед тим, як проводити таку велику операцію, треба дуже багато всього зробити. Я думаю, що 24 грудня цього року вторгнення не почнеться", - сказав він.

При цьому наголосив, що інформація про підготовку Росії до вторгнення в Україну є правдивою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На окупованих територіях перебуває до 800 російських генералів і офіцерів - розвідка

"За всіма даними розвідки, їхня готовність буде максимальна наприкінці січня - напочатку лютого. Ми ж бачимо, що відбуваються зараз дуже великі дипломатичні заходи. Ідуть ультиматуми з боку Росії. НАТО і Сполучені штати Америки відповідають. Від тих перемовин, мабуть, залежатиме дуже багато", - зазначив Ярош.

Він також не виключає, що подібні повідомлення у ЗМІ можуть бути інформаційними вкидами самої Росії.

"Ці джерела (Daily Star. - Gazeta.ua), про які говорить цей таблоїд британський, вони ж не визначені. Це не дуже надійна інформація. Я не виключаю, що самі росіяни можуть її закидати, щоб нагнітати паніку в Україні", - додав Ярош.

Видання Daily Star з посиланням на власні джерела у британській розвідці повідомило, що Москва може напасти на Україну напередодні католицького Різдва - 24 грудня. Дата нападу може бути обрана не випадково. Мовляв, саме у цей день 1979 року Радянський Союз вдерся в Афганістан. При цьому, СРСР повністю вивів свої війська з країни лише через десятиліття.

Зараз ви читаєте новину «Ярош зробив заяву щодо загрози нападу Росії напередодні Різдва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі