середа, 29 березня 2023 06:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики визначили, скільки території Бахмута захопили росіяни

Аналітики визначили, скільки території Бахмута захопили росіяни
В ISW порахували, скільки відсотків території Бахмута вже захопили росіяни. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Бойовики приватної військової компанії "Вагнер" просунулися ще на 5% території Бахмута на фронті на Донеччині.

Росіяни вже займають близько 65% міста, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Вагнерівці", ймовірно, захопили промисловий комплекс АЗОМ на півночі Бахмута і продовжують просуватися вглиб міста", – йдеться у свіжому звіті американських аналітиків.

На думку експертів, "вагнерівці" намагаються закріпити успіхи в північній і центральній частинах Бахмута, аби просунутися до центру міста і розширити свою зону контролю на західну частину Бахмута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські війська спробують перегрупуватися для нового наступу - ISW

"За останній тиждень російські війська просунулися ще на п'ять відсотків території Бахмута. Наразі вони займають приблизно 65 відсотків міста", – звітують у ISW.

Рік тому в Бахмуті на Донеччині вирувало життя. Зараз місто фактично перетворили на руїни. Від серпня минулого року Збройні сили України мужньо тримають оборону, не даючи російським загарбникам окупувати Бахмут. Військовослужбовці з 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" показали, який вигляд місто зараз має з висоти пташиного польоту.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики визначили, скільки території Бахмута захопили росіяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі