пʼятниця, 20 січня 2023 09:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики США проаналізували заяву Пригожина про "захоплення" Кліщіївки

Американський Інститут вивчення війни (ISW) не зміг знайти доказів захоплення "вагнерівцями" Кліщіївки на Донеччині, яка розташована за 7 км на південний захід від Бахмута.

19 січня засновник і фінансист приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин стверджував у традиційному для себе тоні, що його найманці нібито захопили Кліщіївку. Західні експерти у свіжому звіті підкреслюють, що підтверджень словам Пригожина немає.

"Генштаб учора ввечері повідомляв про бої, що досі тривають у районі самого Бахмута, в районі Кліщіївки, Олександро-Шультіно за 17 км від Бахмута і Курдюмівки в 13 км на північний захід від Бахмута", – звітують в ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: свіжі карти боїв

Водночас російським окупантам, ймовірно, все ж вдалося дещо просунутися на північно-східних околицях Бахмута, додають американські аналітики. Вчора там тривали наступальні операції.

За словами ж Пригожина, російські війська захопили Кліщіївку і навколо населеного пункту тривають бої. Російські джерела також стверджували, що захоплення Кліщіївки дозволить російським військам перерізати трасу Костянтинівка – Бахмут (траса Т0504) і загрожувати українським силам у Часовому Яру за 13 км на захід від міста.

Автор: understandingwar.org
  Генштаб ввечері повідомляв про триваючі бої в районі самого Бахмута
Генштаб ввечері повідомляв про триваючі бої в районі самого Бахмута

У російській спільноті створюють новий простір для критики диктатора Володимира Путіна. Його ініціатори у РФ не бояться покарання.

Учора в звіті ISW навели приклад того, як воєнний злочинець Ігор Гіркін різко натякнув, що підтримує усунення глави Кремля з посади. Своєю чергою засновник і фінансист ПВК "Вагнер" Євген Пригожин дедалі жорсткіше критикує накази міністерства оборони Росії, а також високопосадовців, які, як він висловився, "повинні розвиватися, а не причісувати всіх під свої смішні правила, принципи та забаганки".

Зараз ви читаєте новину «Аналітики США проаналізували заяву Пригожина про "захоплення" Кліщіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі