середа, 02 серпня 2023 07:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
8

Збройні сили України ведуть контрнаступ на Бердянському та Мелітопольському напрямках. Атакували російських окупантів поблизу Роботиного.

Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Війська РФ тим часом посилюють атаки на Куп'янському напрямку, але ЗСУ їх відбивають. Російська армія зосередила сили вздовж адміністративного кордону Харківської і Луганської областей, щоб відвести українські сили від Бахмута.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

Російські так звані воєнкори стверджують, що війська РФ нібито захопили укріпрайон поблизу Червонопопівки в 5 км на північний захід від Кремінної. Імовірно, ворог просунувся поблизу Торського в 14 км на захід від Кремінної та Серебрянського лісу.

Водночас геолокаційні кадри, опубліковані 1 серпня, свідчать, що ЗСУ досягли обмежених успіхів на південний схід від Кузьминого за 2 км на південний захід від Кремінної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія зробила заяву про втрати РФ в Україні

ЗСУ продовжили обмежені наступальні дії на Бахмутському напрямку, де просунулися 1 серпня. Російські ж сили безуспішно обороняються від українських атак.

Російський "воєнкор" стверджував, що ЗСУ захопили невизначену висоту поблизу Кліщіївки в 7 км на південний захід від Бахмута. Деякі російські військові блогери стверджують, що українські сили змінили тактику і тепер діють меншими штурмовими групами на лінії Андріївка-Кліщіївка.

Також ЗСУ проводили обмежені наступальні дії на лінії Авдіївка-Донецьк. Відбили російські наземні атаки поблизу Авдіївки, Мар'їнки та Побєди в 5 км на південний захід від Донецька.

Українські війська продовжували наступальні дії й на півдні, зокрема на Бердянському напрямку. Російські війська безуспішно намагалися відновити втрачені позиції на схід від Старомайорського. ЗСУ продовжували наступальні дії на Мелітопольському напрямку. Російські джерела стверджували, що українські сили атакували російські війська поблизу Роботиного в 10 км на південь від Оріхова.

Відсутність консенсусу в російському інформаційному просторі щодо масштабів цієї ймовірної української контратаки поблизу Роботиного свідчить про те, що українські сили, швидше за все, продовжують проводити обмежені атаки в цьому районі.

Російський військовий блогер заявив, що біля Роботиного діє російська снайперська група "Клинок".

1 серпня російські війська обстріляли мирні райони міста Херсон, зокрема міську клінічну лікарню.

Українські війська завдали ударів по російському тренувальному табору в Херсонській області. Російський "воєнкор" стверджував, що ЗСУ завдали удару по російському тренувальному табору на острові Джарилгач (у Чорному морі за 70 км на південний схід від міста Херсона). Українські передові позиції знаходяться щонайменше за 60 км від тренувального табору, а отже ЗСУ завдали удару високоточними далекобійними боєприпасами.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 1 серпня становлять уже понад 246 690 окупантів. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 500 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі