субота, 17 червня 2023 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті – карти боїв
5

Збройні сили України на фронті витісняють росіян із позицій в районі Бахмута Донецької області. ЗСУ мають успіхи також на кордоні Запорізької області. Окупанти на півдні відновлюють позиції після затоплення внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донбасі тривають.

16 червня російська армія здійснила обмежені наземні удари вздовж лінії Сватове – Кремінна. Ворог вів невдалі наступальні дії поблизу Стельмахівки у 15 км на північний захід від Сватового, Виїмки, що в 25 км на південь від Кремінної, а також Веселого у 30 км на південь від міста.

ЗСУ тим часом відбили п'ять атак РФ у невизначених районах Луганської області. На опублікованих 16 червня кадрах видно, як 88-ма бригада (2-й армійський корпус так званої ЛНР) діє на сіверському напрямку на південь від Кремінної.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

Учора російські та українські сили здійснили обмежені наземні атаки навколо Бахмута. Росіяни здійснили обмежене просування поблизу Курдюмівки в 14 км на південний захід від Бахмута.

Російські війська провели безуспішний наступ поблизу Роздолівки (19 км на північний схід від Бахмута), Оріхово-Василівки (11 км на північний захід від Бахмута) та Ступочки (13 км на південний захід від міста-фортеці).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза висока. ЗСУ застерегли українців від небезпеки

Російські сили нібито атакують поблизу Берхівки у 3 км на північний захід від Бахмута та Ягідного. На кадрах від 16 червня 132-га окрема мотострілецька бригада (1-й армійський корпус так званої ДНР) діє поблизу Нью-Йорка в 30 км на південний захід від Бахмута.

Війська РФ перекидають частину своїх найбоєздатніших підрозділів на Бахмутський напрямок. ЗСУ водночас займають позиції на переважаючих висотах і лісових масивах, витісняючи російські війська з позицій в районі міста.

Геолокаційні кадри, опубліковані 16 червня, вказують на обмежене українське просування на захід від Ягідного. Українські війська наступають на флангах Бахмута і атакували поблизу Кліщіївки, Курдюмівки та Озарянівки.

Російські та українські війська здійснили також наземні удари на лінії Авдіївка – Донецьк. Росіяни досягли обмежених успіхів поблизу Новоселівки в 17 км на північний схід від Авдіївки. Водночас окупанти вели безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки, Степового, Мар'їнки, Красногорівки і Новомихайлівки, що в 10 км на південь від Мар'їнки.

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що чеченський спецназ "Ахмат" контролює більшу частину Мар'їнки.

Розпочалася 479-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Минулої доби на фронті відбулося 36 бойових зіткнень.

Авіація сил оборони за добу завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу противника. Також наші воїни знищили ворожий ударний вертоліт Ка-52 та сім розвідувальних дронів оперативно-тактичного рівня.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті – карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі