четвер, 02 червня 2022 14:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський генерал розповів, коли ЗСУ перейдуть до контрнаступу на Донбасі

Американський генерал розповів, коли ЗСУ перейдуть до контрнаступу на Донбасі
До кінця літа ЗСУ перейдуть до контрнаступу на Донбасі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуація з логістикою в Україні покращується із кожним днем.

У Росії ж вона повільно погіршується, тому кульмінацію бойових дій на Донбасі ми побачимо в серпні, заявив генерал-лейтенант, колишній командуючий сухопутними військами США в Європі Бен Годжес, передає ТСН.

"Чи зможуть росіяни підтримувати бої після серпня? Я не бачу, як. У них проблеми з підтриманням і логістикою, живою силою, транспортом та технікою. Я просто не знаю, яка у них ситуація з артилерією та реактивними боєприпасами. Ми знаємо, що у них закінчується високоточна зброя. Але я не впевнений щодо звичайної артилерії та ракет", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США передадуть Україні зброю для точніших ударів - Байден

Битва на Донбасі триватиме місяцями, але кульмінація Росії припаде на серпень. Збройні сили України перейдуть до контрнаступу у вересні, до кінця літа, вважає Годжес.

"Я залишаюся оптимістом, тому що війна - це випробування волі. А українці мають найвищу волю. І це випробування логістики. І я бачу, що логістична ситуація в Україні покращується з кожним тижнем. У росіян же немає ні союзників, ні друзів", - підсумував американський генерал.

ЗСУ загрожують перебити основний маршрут постачання окупаційних сил на кордоні Херсонської та Миколаївської областей. Унаслідок контратак українських сил ворог перейшов до оборони. Противник також безуспішно намагався розвідати боєм українські позиції.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал розповів, коли ЗСУ перейдуть до контрнаступу на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі