четвер, 18 травня 2017 00:36

Агент ФСБ вербує білорусів для війни на Донбасі

Агент ФСБ вербує білорусів для війни на Донбасі
ФСБ вербує білорусів. Фото: РИА Новости

Вербуванням білорусів для відправки на війну на Донбасі займається колишній офіцер РФ Микола Шелехов. Про це повідомляє на своєму сайті група "Інформаційний опір".

"Колишній військовослужбовець ЗС РФ Шелехов Микола Леонідович, громадянин РФ, який, використовуючи свої зв'язки з колишніми товаришами по службі в ВДВ та частинах спеціального призначення ЗС РБ, вербує їх для участі в бойових діях на сході України", - наголошується в повідомленні.

Потім агент російських спецслужб шантажує "добровольців" тим, що вони порушили закони Білорусі, "і через залякування притягнути до кримінальної відповідальності примушує їх до співпраці з ФСБ РФ та виконання протизаконних дій на території Республіки Білорусь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ вербує українців, які приїжджають в Росію - СБУ

Шелехов у 2014 році з перших днів окупації російськими військами Донбасу приймав активну участь у бойових діях у складі т. з. окремого розвідувального батальйону "Спарта" (ДНР).

Брав особисту участь у розстрілах полонених українських військовослужбовців і добиванні поранених військових після захоплення Донецького аеропорту. В серпні 2015 року під Горлівкою був важко поранений і повернувся в Білорусь.

Зараз налагоджує зв'язки з представниками громадської організації "Білоруський союз ветеранів війни в Афганістані", бере участь у діяльності організації "Союз Десантників Могилевської області", проводить тренінги з нейролінгвістичного програмування та ораторського мистецтва. Є активним учасником ультраправої націоналістичної, напіввійськової організації "Російська національна єдність", сповідуючи ідеї фашизму та націоналізму.

Як відомо, російські спецслужби вербували українських злочинців, які відбувають покарання на тимчасово окупованих територіях.

Зараз ви читаєте новину «Агент ФСБ вербує білорусів для війни на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі