пʼятниця, 22 грудня 2017 18:02

68 відсотків переселенців готові відбудовувати Донбас

68 відсотків переселенців готові відбудовувати Донбас
82% вказали, що причиною їх переселення стала пряма загроза життю внаслідок бойових дій. Фото: Корреспондент.net

Останні соціологічні дослідження показують, що більшість опитаних переселенців розглядають можливість повернення на території, де жили колись.

Дослідження підготував офіс міжнародного дослідницького агентства IFAK INSTITUT на замовлення Карітасу України.

"Результати опитування відобразили порівняно високий рівень соціальної адаптації внутрішньо переміщених осіб у нових умовах. При цьому 68% опитаних стверджують, що готові брати участь у відбудові та розвитку окупованих територій після їх повернення під контроль України", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу, 82% вказали, що причиною їх переселення стала пряма загроза життю внаслідок бойових дій.

"Вибір нової локації понад половина опитаних здійснювала з огляду на проживання там "провідників" в особі родичів, друзів, знайомих або людей, які могли гарантувати житло роботу на новому місці", - зазначається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДНР після Нового року всіх примусово зроблять "громадянами республіки"

87% опитаних стверджують, що певною мірою обізнані щодо того, дотримання яких прав і свобод гарантоване їм як ВПО.

"Для нас це дослідження цінне тим, що ми можемо вибудовувати свою стратегію на наступний рік, ми можемо бачити, як допомогти людям краще вийти з цієї ситуації і лобіювати інтереси внутрішньо переміщених осіб перед зовнішніми донорами, перед державою і місцевою владою. Ми вдячні нашим партнерам за включеність і бажання консолідувати наші зусилля для цієї мети", – підкреслила Дзвенислава Чайківська, генеральна секретарка Карітасу України.

Зараз ви читаєте новину «68 відсотків переселенців готові відбудовувати Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі