вівторок, 26 лютого 2019 16:25

Українка розповіла тонкощі роботи в Індонезії

Українка розповіла тонкощі роботи в Індонезії
Українка розповіла тонкощі роботи в Індонезії. Фото:obozrevatel

Катерина Полякова з Києва, півтора роки працювала викладачем на індонезійському острові Ява.

"Роботу знайшла в 2016 році через подругу, яка на той час жила в Індонезії. Через програму Darmasiswa заповнила анкету. Успішно пройшла співбесіду й отримала запрошення", - повідомляє українка Обозреватель.

Програма залучає іноземних інтернів для вивчення індонезійської мови, культури і викладання в університеті.

Викладала журналістику в Університеті Мухаммадія Маланг. За цей час мала дві дисципліни "Вступ до журналістики") та "Теорію журналістики". Пари відвідувало 14 груп, а це близько 650 студентів і 490 годин лекцій. Навчання щодня по 2,5 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За проїзд вимагали 15 євро: українське подружжя побувало в 34 африканських країнах

"Крім викладання й вивчення індонезійської мови та культури, ми мали змогу організовувати власні проекти чи долучатися до проектів інших. Підіймала рейтинг України в очах оточуючих. Багато індонезійців знають, хто такий Андрій Шевченко і київське "Динамо",- каже дівчина.

"У програму входить вивчення мови. Але реально її відшліфувати можна лише з місцевими жителями. Індонезійці не знають англійської", - розповіла дівчина.

За програмою викладання в університеті іноземцям надають житло.

"Жила в гуртожитку, тож додатково шукати житло не довелось. Проте, з цінами трохи знайома. Кімната в квартирі з господарями без гарячої води - 0,029 доларів(800 гривень). Квартира або будинок - 143 долари (4000 гривень)", - розповіла Катерина Полякова.

У вільний час можна гуляти вулицями. Єдине - потрібно бути обережним. Змії, ящірки, крокодили в Індонезії всюди. Тому, хто має страх до живності краще не ризикувати.

Щодо соціальних загроз, можна почуватись безпечніше. На вулицях немає п'яних. Індонезійці в загальному дуже спокійні та неконфліктні.

"Для мене перебування в Індонезії - особистий досвід. На острові завела нові знайомства. Навчилась контролювати свої емоції та поважати вибір інших людей", - розповіла українка.

Найпрестижніші і найбільш високооплачувані професії в Палестині - лікар, інженер, працівник банку та адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Українка розповіла тонкощі роботи в Індонезії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі