вівторок, 12 лютого 2019 00:15

Косметика в аптеках і таксі замість тролейбусів: українка вразила фактами із життя палестинців
10

Автор: Julia Najajra
  Юлія Нажажра  два роки мешкає у Палестині.
Юлія Нажажра два роки мешкає у Палестині.

Найпрестижніші і найбільш високооплачувані професії в Палестині - лікар, інженер, працівник банку та адвокат. Середня зарплата лікаря – 5,5 тис. шекелів. Це близько 40 тис. грн. Лікарі-стоматологи можуть отримувати до 10 тис. шекелів – 74 тис. грн. Працівники банку від 22 тис. до 30 тис. грн, інженери – 37 тис. грн, бухгалтери - 26 тис. грн, програмісти - до 22 тис. грн.

В країні також дуже поважають вчителів, але їхня зарплата невисока. Про це Gazeta.ua розповіла українка Юлія Нажажра, яка два роки мешкає у місті Нахалін неподалік Віфлеєму. Вона поділилася цікавими фактами із життя місцевих мешканців.

Палестинці всюди пересуваються на автомобілях

"Звичка пояснюється тим, що в країні горбиста місцевість. Щоб піти в гості за 2 кілометри від дому, люди замовляють таксі. Також тут немає звичного громадського транспорту. Містом курсують жовті легкові таксі. А міжміські перевезення здійснюють маршрутки, теж жовтого кольору. Від українських відрізняються тим, що в них можна лише сидіти. В Палестині взагалі не існує такого поняття, як стоячі місця".

Із дітьми ніхто не бавиться

"Виховання дітей неприємно вразило. Не знаю, як по всій Палестині, але там, де мешкаю, помічаю дещо байдуже ставлення до малюків. Із ними ніхто не "cюсюкається". Мама може залишити плачучу дитину в стороні і піти мити посуд. Часте носіння малюків на руках теж не вітається. Пояснюють тим, що це допомагає виростити морально сильну особистість. Тут дійсно мало морально слабких людей. Особливо жінок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець заснував один із перших хостелів на Кіпрі

Автор: Julia Najajra
  Юлія Нажажра  поділилася цікавими фактами із життя палестинців.
Юлія Нажажра поділилася цікавими фактами із життя палестинців.

Хліб кладуть у морозильну камеру

"Ставлення до здоров'я також дещо байдуже. Питання "правильного харчування" тут піднімається тільки в випадку сильних проблем зі здоров'ям. Але найбільше здивувало, що хліб усі зберігають в морозильній камері, щоб довше залишався свіжим. А макаронні вироби перед варінням завжди трохи просмажують на сковорідці".

За косметикою - в аптеку

"Аптеки можна порівняти з американськими drugstores. Вони чимось схожі на звичайні магазини. Окрім ліків, на полицях продається декоративна косметика. Також є чимало інших непродовольчих товарів".

Незвичне прибирання

"Миття підлоги для мене - одне задоволення. Спочатку на підлогу виливають воду з великою кількістю засобів для миття. Потім її згрібають в спеціальний отвір, який для цього ж і призначений. Посуд миють, додаючи в миючий засіб трохи хлорки. На підлогах в людей завжди плитка. Це допомагає подолати сильну спеку літом. Також в багатьох сім'ях при вході в будинок не знімають взуття".

Юлія Нажажра  поділилася цікавими фактами із життя палестинців.
Фото: Julia Najajra
Юлія Нажажра  поділилася цікавими фактами із життя палестинців.
Юлія Нажажра  поділилася цікавими фактами із життя палестинців.
Юлія Нажажра  поділилася цікавими фактами із життя палестинців.
Юлія Нажажра  поділилася цікавими фактами із життя палестинців.

Раніше Юлія Нажажра розповідала, як опинилася в Палестині та з якими труднощами стикнулася під час переїзду.

Зараз ви читаєте новину «Косметика в аптеках і таксі замість тролейбусів: українка вразила фактами із життя палестинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua