субота, 28 вересня 2019 00:15

Найважче знайти роботу, поки живеш нелегально - український бізнесмен розповів, як влаштувався у США
5

Переїхав у США у 1997 році в місто Нью-Йорк
Фото: svoi.city
Коли оформив посвідку на проживання, влаштувався водієм
Геннадій радить мігрантам опановувати дефіцитні професії
Коли їхав у США з собою мав 1000 доларів та білий костюм
Чоловік вважає, що без англійської мови неможливо чогось досягти у США

У 1997 році Геннадій Картавцев з Горлівки поїхав в США. У рідному місті чоловік намагався заробляти перепродавав різні товари: від джинсових спідниць до підшипників. Але в підсумку все кинув, виїхавши в Штати з тисячею доларів у кишені.

Зараз Геннадій живе в Міннеаполісі та ось його історія, пишуть на ресурсі svoi.city.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У неділю не бажано прибирати та шуміти навіть пральною машиною – як живуть у Німеччині

У травні 1997 року виїхав до США. Був твердий намір не повернутися. З собою тисяча доларів і річний білий костюм. Перший час в Нью-Йорку мене підтримали земляки, які емігрували раніше.

Автор: svoi.city
  Коли оформив посвідку на проживання, влаштувався водієм
Коли оформив посвідку на проживання, влаштувався водієм

Весь цей час подавав заявку на лотерею "Грін-Кард", яку виграв тільки через п'ять років ("Грін-Кард" дозволяє негромадянину США жити та працювати в країні легально. - ред.). За час проживання в Америці пішов вчитися: закінчив мовні курси - якщо хочеш чогось досягти тут, то без мови це неможливо. Потім, щоб отримати студентську візу, почав освоювати комп'ютерні спеціальності, вступивши в коледж. Весь цей час перебивався випадковими заробітками. Періодами було дуже і дуже непросто.

Найскладнішим було знайти роботу, поки живеш без легалізації. У 1999 році виграв "Грін-кард", і життя почало кардинально змінюватися. Якби не це везіння, не виключаю, що спробував би жити в іншій країні, тому що тут часом руки опускалися.

Автор: svoi.city
  Геннадій радить мігрантам опановувати дефіцитні професії
Геннадій радить мігрантам опановувати дефіцитні професії

Після отримання посвідки на проживання влаштувався на роботу водієм: спеціалізувався на квартирних переїздах. Об'їздив майже всі штати Америки.

Потім знайомі сказали, що в компанії Bloomberg шукають фахівця з комп'ютерної інфраструктури. Багато претендентів не хотіли там працювати через жорсткий графік. Робота була нічна, включаючи вихідні. Я погодився на їх умови. Після співбесіди мені передзвонили та сказали, що беруть на роботу. Так я пропрацював шість років. Багато чому там навчився, спілкувався зі знаменитими людьми. Безмірно вдячний долі за цю можливість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Беруть макарони з собою у подорож, - українка розповіла про життя на півдні Італії

Було ще кілька великих компаній, але весь час продовжував вчитися і вдосконалювати професійні навички.

Автор: З відкритих джерел
  Коли їхав у США з собою мав 1000 доларів та білий костюм
Коли їхав у США з собою мав 1000 доларів та білий костюм

Зараз спеціалізуюся в питаннях інформаційної безпеки - працюю в компанії з управління фармацевтичними пільгами.

Мої дві головних поради якщо хочете досягти чогось в США, вчіть англійську мову і майте дефіцитну робочу спеціальність. Тоді не пропадете.

У Греції можна безкоштовно отримати вищу освіту. Після вступу до вишу дають ще рік на вивчення грецької мови. Навіть якщо погано знаєте мову, варто пробувати спілкуватись з місцевими. Люди досить привітні.

Зараз ви читаєте новину «Найважче знайти роботу, поки живеш нелегально - український бізнесмен розповів, як влаштувався у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі