вівторок, 24 вересня 2013 13:16

Заради виставки дизайнер продав власний будинок
9

У Києві, в Щербенко Арт Центрі, влаштують виставку дизайнера та архітектора Сергія Махна "Життя ідей". На 115 квадратних метрах арт центру буде представлено понад 50 робіт автора у галузі дизайну та архітектури.

"Заради цієї виставки я продав власний будинок. Як кажуть: "На те він і кравець, щоб подертий жупан носити". Я так само, цілими днями створюю інтер'єри для офісів і квартир, а власного житла не маю", - розказує про галерейний проект Сергій Махно.

"Життя ідей" - це підсумок 10 років роботи автора. Зараз Сергій має успішну архітектурну майстерню, а колись був вуличним художником графіті.

"Мій перший власний проект – "Кафе Клуб 7" у Києві. Таке собі кафе-столовка. Отримав це замовлення за рекомендацією друга. Від руки намалював ескіз приміщення на аркуші А3 й поніс показувати замовнику. Йому одразу все сподобалось. Був всього один ескіз цього інтер'єру. Потім півроку жив у тому клубі: все, що придумав, сам і втілив", - розповідає Сергій Махно.

Його меблі та елементи декору зроблені в Україні та з українських матеріалів. Для демонстрації проекту "Життя ідей" простір арт центру умовно поділили на кілька зон. На відкритті виставки, окрім предметів декору, Сергій Махно також представить авторську книгу "Життя ідей" та документальний фільм про створення предметів декору, представлених в галереї.

"Виставка Сергія Махно у Щербенко Арт Центрі стане цікавим експериментом, точкою перетину мистецтва і дизайну, їх взаємодоповнення, взаємоперетікання, що веде до захоплюючих результатів", - зазначає куратор арт-центру Марина Щербенко.

Своїми проектами Сергій Махно доводить, що дизайн може бути мистецтвом.

Виставка триватиме до 12 жовтня. Галерея знаходить по вулиці Михайлівській, 22в.

Зараз ви читаєте новину «Заради виставки дизайнер продав власний будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі