понеділок, 23 вересня 2013 16:06

У Львові відкрили виставку традиційного китайського живопису
7

Фото: Фото: Ольга Швед

У Львові 18 вересня в галереї Гері Боумена на вул. Наливайка, 18 відкрили виставку традиційного китайського живопису. Відомий китайський художник Джу Джен Мао представив свої картини, виконані тушшю та на рисовому папері,  вперше у Львові.

У традиційному китайському живописі використовують той же матеріал, що і 3000 років тому. Рисовий папір виробляється з бамбукової соломи та рису. Він буває трьох видів – сирий, на ньому туш розпливається, варений, який вбирає добре туш та ні сирий ні варений (його використовують для пейзажів). Кисті для малювання роблять із натурального волосся. Туш виготовляють при спалюванні масел, смол та деревини.

На картинах немає підпису автора, але є його власна іменна печатка. Вона надає рівновагу композиції і тим самим засвідчує, що картина вже закінчена. Сюжети картин китайського художника життєві, він часто малює звірів: тигра, оленя, вовків, малює сцени із повсякденного життя, дітей та літніх людей у національних костюмах.

"Картини висловлюють глибокий філософський зміст і передають життєву мудрість за допомогою зображених на ній образів. В кожній китайській картині присутній характер художника. Я у Львові вперше, цілий день гуляв містом, у вас все незвичне мені - від природи до архітектури, але мені це все довподоби", - каже художник Джу Джен Мао.

Виставка Джу Джен Мао у Львові співпала з китайським святом - Святом Місяця. Одне з найбільш улюблених в Китаї свят - це День середини осені. Його відзначають 15 числа 8 місяця за китайським місячним календарем, коли на небі - повний місяць. За традицією, члени усієї сім'ї після вечері в цей день разом милуються яскравим місяцем і їдять місячні пряники з чаєм улун.

Виставка китайського живопису Джу Джен Мао триватиме до 25 вересня у мистецькій галереї Гері Боумена.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили виставку традиційного китайського живопису». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі