четвер, 19 вересня 2013 15:19

У Львові відкрили виставку однієї картини всесвітньо відомого художника
8

Фото: Фото: Ольга Швед

У Львові 18 вересня  в приміщення "Британського клубу" на вул. Наливайка, 18 відкрили виставку картин Ігора Калінаускаса "Сакральне".

Художник - член міжнародної академії мистецтв Vesuvian (Італія), золотий призер ордена Франца Кафки, член академії Мазарека. Створює глибоко-психологічні портрети, що розкривають внутрішню суть людини, пост-символічні пейзажі. Світове визнання художнику  приносять його радикальні абстракції. Його знають за сучасні та масштабні проекти. Найвідоміший серед них – "Тайна вечеря", епатажний проект вартістю 1 млн євро, який приніс міжнародну славу митцю. Його представлення відбулось у музеї Леонардо Да Вінчі в Мілані.

До Львова привезли близько 10 репродукцій робіт автора і один оригінал. Усі роботи Ігора Калінаускаса знаходяться у приватних колекціях у Європі.

"Це по суті, виставка однієї роботи. Хоча вона також належить приватній особі. Роботи у мене є і за 200 тисяч євро, але найдорожча – півмільйона за композицію з дев'яти полотен під назвою "Містерія часу". Ця виставка має назву "Сакральне", і дуже добре, коли мої полотна виставляють у храмах, великих приміщеннях, тоді вони набувають особливого змісту. Мої клієнти кажуть, що вони несуть особливу енергію. Сакральний шлях – це шлях в середину себе, який потребує багато інтелектуальних, моральних та фізичних зусиль. Це я і намагаюсь зобразити у своїй творчості", - каже художник Ігор Калінаускас.

Ігор Калінаускас ще й відомий психолог, науковець, музикант, письменник. Він розробив власну методику саморегуляції людини. Написав багато книг про людину та світ. Є учасником унікального дуету вокальних імпровізацій DUO Zikr і художнім керівником театру вокальних імпровізацій "Голос вогню". Саме тому на відкритті виставки показали вогняне шоу під музику автора.

Виставка "Сакральне" триватиме у Львові до 2 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили виставку однієї картини всесвітньо відомого художника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі