вівторок, 17 вересня 2013 16:16

Через жіноче тіло та стільці художник показав приховану сутність речей
8

У галереї "Мистецька збірка", що по вулиці Терещенківська, 13, показують "Сутність речей" закарпатського художника Михайла Деяка.

Картини художника - мінімалістичні, форми спрощені, нічого зайвого. Для діалогу та інтелектуальної гри з глядачем Михайло Деяк пропонує три ключові образи. На його картинах - жінка, вікно та стілець. Таким чином автор виводить з тіні приховану, таємну сторону людини. Виражає їх за допомогою кольору та динаміки ліній.

За задумом митця речі не такі, якими ми їх звикли бачити і мінімалістичний фігуратив, у стилі якого виконані картини, допомагає передати складну простоту життя.

"Михайлу Деяку вдалося побачити те, що невидиме буденним зором. Я би назвав його картини рентгеном емоцій" - каже директор галереї Максим Волошин.

Цього року робота Михайла Деяка "Табуретки" в рейтингу Forbes увійшла до десятки найдорожчих робіт українських художників, проданих за рік на відкритих торгах. А за версією порталу Artinvestment художник потрапив у ТОП 20 молодих сучасних художників країн СНД.

Полотна закарпатського митця Михайла Деяка можна побачити да 13 жовтня. Галерея працює до 18:00 (понеділок та вівторок - вихідні).

Зараз ви читаєте новину «Через жіноче тіло та стільці художник показав приховану сутність речей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі