вівторок, 24 вересня 2013 10:21

Троянди в людський зріст намалював Роман Жук
10

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

Українсько-голандський хадожник Роман Жук, відомий як автор сюрреалістичних натюрмортів та еротичних портретів, представив серію картин у проекті "Манія досконалості". Його червоні, рожеві, білі, жовті троянди в людський зріст і до метра в діаметрі грають усіма відтінками барв.

Глядачу не потрібно роздивлятися їх зблизька: колір захоплює увагу з першого погляду й утримує її. Роман Жук працює у стилі "магічний реалізм": об'єкт, змальований фотографічно достовірно і впізнавано, вміщено у "змінену реальність". Художник каже, що "бачить реальність під іншим кутом".

"Такі містичні гіперболізовані троянди" можна зустріти в казках і мультфільмах, - діляться враженнями відвідувачі галереї "Триптих", де де відкрилася виставка. - Враження, що здатні заковтнути жертву-глядача. Не знати, що виглядає коштовніше - ці троянди, чи дорогоцінне каміння поруч".

Співавтором проекту "Мистецтво досконалості" стала художник Людмила Комелькова, яка зробила інсталяції з дерева, глини, скла і коштовностей.

Зараз ви читаєте новину «Троянди в людський зріст намалював Роман Жук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі