понеділок, 22 грудня 2014 14:44

У спаленому "Жовтні" зберуться громадські активісти та депутати

У спаленому "Жовтні" зберуться громадські активісти та депутати
Фото: facebook.com

23 грудня в приміщенні спаленого кінотеатру "Жовтень" відбудеться нарада, присвячена поточним проблемам відновлення кінотеатру. Про це повідомляє Cultprostir.

До участі у наради запрошено активістів, архітекторів, депутатів Київради та бізнесменів. Учасники зібрання будуть ознайомлені з результатами обстеження технічного стану кінотеатру, обговорять проблему консервації будівлі на зимовий період, ознайомляться зі звітом про роботу благодійного фонду "Відновимо разом".

"Підпал "Жовтня" для Києва, навіть на тлі війни, став важливою подією року, що минає. Тому ми хотіли б звернути увагу громадськості та влади на те, в якому стані кінотеатр зараз, що було зроблено вже і що ще можна зробити, щоб відновити його в 2015 році. Хочемо, щоб якомога більше депутатів Київради і Верховної ради побували в будівлі зруйнованого кінотеатру і мали власне уявлення про стан справ всередині нього. Сподіваємося, що вони будуть пам'ятати про це, голосуючи за рішення, пов'язані з "Жовтнем". Подальша доля кінотеатру залежить від того, чи виділить центральна та місцева влади гроші на його відновлення і чи вийде нейтралізувати деструктивні шахрайські елементи, які зараз поставили перед собою завдання не допустити відновлення кінотеатру, зануривши його в пучину збирання довідок і збільшення вартості його відновлення. Наприклад, дії депутата Дмитра Гордона носять деструктивний характер, а його справжні мотиви активності по "Жовтню", як людини, пов'язаної з земельними процесами в Києві, залишаються за межами ясності. Проект, який готує Гордон і на якому він наполягає, найімовірніше, призведе до повного руйнування кінотеатру і створить всі умови для того, щоб ані грошей, ані можливості відновити кінотеатр таким, як він був до пожежі, не буде", - розповів Cultprostir Сергій Щелкунов, організатор акції з порятунку "Жовтня".

Зараз ви читаєте новину «У спаленому "Жовтні" зберуться громадські активісти та депутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі