понеділок, 19 грудня 2011 14:36

Юрій Андрухович і "Карбідо" виступлять до "Євро-2012"

Юрій Андрухович і "Карбідо" виступлять до "Євро-2012"

18 грудня у київській консерваторії представили проект "Абсент" за романом Юрія Андруховича "Перверзія". Письменник читав уривки твору під музику польського гурту "Карбідо". Концерт супроводжувався відеоінсталяцією. Квитки коштували від 70 до 250 грн.

"Роман "Перверзія" з'явився 1996-го року, - каже Юрій Андрухович. - Він розказує про українського письменника Стаса Перфецького, який зникає у Венеції. Текст є колажем з найрізноманітніших джерел, які залишаються після зникнення Перфецького. Це його нотатки, свідчення інших людей про нього, матеріали з преси, аудіокасети. Задум нашого проекту такий, що навколо подій роману знімався якийсь фільм. Стрічка безповоротно втрачена. Залишилися тільки її фрагменти. Їх показали під час вистави. Натомість гарно збереглася тільки звукова доріжка. Це не тільки музика, але й різні звуки".

Проект назвали на честь улюбленого напою всіх декадентів — абсенту. Його роблять з полину. Цим автор хотів вказати на Полинову країну, або Україну після Чорнобилю, з якої походить головний герой роману.

"Абсент" - це підсумок 6-річної співпраці з "Карбідо". Перед цим були проекти "Самогон", "Цинамон" і "Аперитив". Останній проект показували у квітні цього року. Тоді на концерт прийшов Петро Порошенко. "Абсент" відбувається за його підтримки.

Польський інститут у Києві обіцяє показати проект у музеї "Золоті ворота" в рамках "Євро-2012".

Зараз ви читаєте новину «Юрій Андрухович і "Карбідо" виступлять до "Євро-2012"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі