четвер, 11 квітня 2013 14:52

У Вінниці створять ялинку зі сміття

Автор: Фото: Тетяна Сарахан
 

Вінницький дизайнер 42-річний Владислав Луцяк збирає поламані дитячі іграшки та канцтовари. З них створить новорічну ялинку. Її хоче зареєструвати у книзі рекордів Гіннеса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружинники складають акти за викинуте сміття

"Така ідея з'явилася десь рік тому. Мій син, дворічний Єгорка, страшенно розбиває іграшки, які йому дарують, особливо машинки. Подумав куди це все дівати і вирішив створювати з них арт-об'єкти. Якраз перед Новим роком зі всього мотлоху сконструював невелику ялинку. Вийшла золота піраміда більше метра висотою. Виставляв її у вінницькому центрі сучасного мистецтва. В краєзнавчому музеї виграла перше місце. Після акції подарую дитячому будинку у селищі Вороновиця Вінницького району" — каже Владислав Луцяк.

Збирається створити 8-метрову ялинку. Пофарбує у золотий колір, як символ чистоти. Її має виставити у одному з торгових центрів Вінниці, бо під відкритим небом її може пошкодити дощ чи сніг.

Автор: Фото: Тетяна Сарахан
  Золотий колір як символ чистоти
Золотий колір як символ чистоти

"Це буде прототип малої ялинки. З нею зможу подати заявку у книгу рекордів. Я приймаю будь-які пластмасові іграшки — колеса від машинок, конструктор. Можуть бути і списані прикольні ручки, фломастери, приколки, навіть різні ковпачки. Я наприклад навіть брав кришку від коробки з-під памперсів, соску сина. Не приймаються лише м'які іграшки, бо  всі речі фарбую. Тому найкраще для цього підходить пластмаса," - зауважив дизайнер.

30-річна вінничанка Олеся Власюк віддає побиті іграшки на ремонт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо діти недбало поводяться з іграшками - бути в будинку біді

"Я знайшла місце, де можна збути побиті іграшки. На прохідній військового санаторію залишала машинки. Їх ремонтували і відвозили у дитячі будинки. Як треба, то і на цю акцію принесу. Потім дитині розкажу, коли підросте" — говорить жінка.

Побиті іграшки збирає дитячий магазин "Антошка". Паралельно оголосили акцію по збору дитячого одягу та взуття для дітей-сиріт з Вороновиці.

"Вже отримали з 30 дзвінків. У когось є хороший рюкзачок чи книги, то приносить. Приймаємо все для тих дітей, які не мають батьків. Такі акції проводимо для різних будинків Вінниччини" — говорить директор магазину 47-річна Лариса Курченко.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці створять ялинку зі сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі