пʼятниця, 19 вересня 2008 14:37

Найменший автомобіль в світі (ФОТО)
5

Найменший автомобіль PeelP50 був випущений в Англії в 1962 році. Він проектувався з розрахунку - "одна людина і одна сумка". Машинка вміщала лише водія і зі своїм 49-кубовим двигуном розганялася до 64 кілометрів на годину.

Роботи по машині розгорнулися в 1961 г, а через рік відвідувачі Лондонського автосалону здивовано товпилися навколо крихітного одноокого виродка.

Його довжина складала 134 сантиметри, ширина - 99 см. Цікаво, що в коробці передач цієї машинки не було заднього ходу. Але це не являло проблеми. При вазі автомобіля 59 кілограмів - кузов був виконаний з скловолокна - його легко можна було розвернути на місці, просто піднявши з однієї із сторін за бампер.

PeelP50 числиться в книзі Гінесса як найменший в світі автомобіль, легально допущений на дороги.

На жаль, компанія виробила всього сотню таких машин - люди не хотіли їздити в непоказних коробочках, нехай навіть вони були недорогими. Бізнес провалився. На майже кишеньковий автомобіль ніхто не хотів дивитися серйозно, повідомляє ТОПНьюз.ру.

Зараз ви читаєте новину «Найменший автомобіль в світі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі