середа, 20 лютого 2013 20:11

У Вінниці продаватимуть електронні квитки на громадський транспорт

У Вінниці продаватимуть електронні квитки на громадський транспорт
Протягом поточного року у Вінниці мають ввести електронні квитки. Фото: skyscrapercity.com

Найближчим часом у Вінниці з'являться спеціальні смуги для громадського транспорту.

Про це заявив на пресконференції міський голова Вінниці Володимир Гройсман.

"Рік транспортної реформи показав, що малі маршрутки місту не потрібні, - говорить він. - Буде закуплятися великогабаритний транспорт, який курсуватиме містом більш безпечно і чітко. Я бачу таку ідеальну транспортну реформу в майбутньому – оновлений рухомий склад, збудовані зупинки за загальним зразком, як у Європі. Обов'язково окремі смуги для громадського транспорту, щоб він міг швидко, без перешкод їздити".

Протягом поточного року у місті мають ввести електронні квитки.

"Коли будуть встановлені термінали для придбання електроних квитків, можливо, буде розроблятися загальний пакет і для надання пільгового проїзду в маршрутках, - каже мер. - Підняття цін на проїзд у громадському транспорті до травня не буде, а потім усе залежить від наповнення міського бюджету".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Попова розповіли, як боротимуться з подорожчанням проїзду в транспорті

Для спостереження за рухом трамваїв, тролейбусів та автобусів встановлять GPS-навігацію. Вартістю до 1500 грн на одну одиницю транспорту.

"Це забезпечить оптимізацію громадського транспорту, він працюватиме чіткіше. На сьогодні містом курсує 111 одиниць громадського транспорту та ще 247 маршрутних таксі - це цілком достатньо для нормального забезпечення перевезень людей. Інтервал руху транспорту одного й того ж напрямку 5 - 10 хвилин, що є нормою. Коли його немає довше, значить десь просто сталася аварійна зупинка", - зазначив Гройсман.

Також на центральній вулиці міста встановлять камери спостереження.

На сьогодні вартість проїзду у трамваї та тролейбусі становить - 1,25 грн, на автобусі "Експрес" та у маршрутних таксі - 2,5 грн.

"Нащо мені їх розвалені смердючі трамваї і тролейбуси. Я хочу їздити, як раніше, у маршрутках, бо це вдвічі швидше і комфортніше. Хоча й вона коштувала 2,5 гривні, але було краще, - каже вінничанка 26-річна Алла Слободянюк. - Цікаво, чому зараз стільки ж коштує "Експрес", якщо повзе так, як і тролейбус".

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці продаватимуть електронні квитки на громадський транспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі