вівторок, 11 грудня 2012 14:19

У столичному музеї показують зображення святих з айфонами та салом
10

Фото: Фото: Світлана Корженко

7 грудня у столичному музеї російського мистецтва відкрилася виставка художника Володимира Товкайла "В повний зріст". Тут показують близько 40 картин, створених за останні два роки.

"Гости, что вы себе позволяете? Это не Шишкин, а еще лучше", - сказав директор музею Юрій Вакуленко гостям виставки, які перед відкриттям виставки тулилися до стін з картинами. Вони одразу ж зробили кілька кроків вперед.

"Перед відкриттям кожної виставки в мене є право першої ночі - я завжди першим заходжу у виставкові зали. Коли зайшов у зал з картинами Володимира Товкайла, в мене одразу ж з'явилося відчуття, що прийшло Різдво", - розповів Юрій Вакуленко.

"Картини Володимира Товкайла світлі і позитивні. Кожна його робота - це маленьке свято", - додав він.

На більшості картин художник зобразив святих. На його картинах вони тримають в руках айфони, їдять сало і перевозять зайців на човні.

"Кожної миті в небесах відбуваються глобальні зміни, але їх ніхто не помічає. Саме про це моя виставка. Кожною роботою я намагався відчинити двері між фізичним і тонким світом. У найвдаліших роботах двері широко розкриті, в менше вдалих - лиш злегка прочинені", - розповів Володимир Товкайло.

"У всіх роботах хотів показати, як можна вести звичайне життя незвичним чином", - додав художник.

Володимир Товкайло закінчив Дніпропетровське художнє училище. 1990-го почав виставляти свої роботи на виставках. Зараз його картини мають колекціонери України, Німеччини, Канади, Іспанії та Австрії.

"Володимир Товкайло - чистий, хороший і наївний художник, зовсім ні на кого не схожий. Він нагадує мені рідкісну та екзотичну квітку. На своїх полотнах він розповідає добрі і прості історії", - сказав про Володимира Товкайла мистецтвознавець Олексій Титаренко.

Зараз ви читаєте новину «У столичному музеї показують зображення святих з айфонами та салом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі