пʼятниця, 08 листопада 2013 20:39

У Полтаві відкрилася виставка робіт українських в'язнів
20

Фото: Фото: Таміла Міхеєва

У Полтавському художньому музеї відкрилася виставка мистецьких робіт українських в'язнів "Преображення Господньою любов'ю". Більшість із 75 представлених робіт мають релігійне спрямування.

"Роботи дуже складні за технікою виконання. Тут представлені малюнки на склі, кладка з кольорових ниток, гравірування, різьба та випалювання по дереву, - розповідає 41-річна Наталія Дмитренко, співробітниця музею. - Люди дуже дивуються такій виставці. Одна літня жіночка аж в долоні сплеснула. Каже:"Тут як у храмі!". Коли дізналася, що це роботи ув'язнених, не могла повірити. Настільки вони тонко й професійно виконані".

У центрі експозиції — рельєфна різьба 26-річного ув'язненого Віктора Кулакевича "Микола Чудотворець". Наймолодшому учаснику виставки Олександру Білецькому 16 років. Він представив вишитий бісером образ Ангела Охоронця.

"Кожну із цих робіт можна придбати. Виручені кошти будуть спрямовані на лікування та соціальну реадаптацію колишніх засуджених. Поки ні в кого із полтавців не виникло такого бажання. Знаю, коли виставка експонувалася у Києві, одну з робіт продали, - каже жінка".

Виставка "Преображення Господньою любов'ю" триватиме у Полтаві до 17 листопада.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві відкрилася виставка робіт українських в'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі