середа, 22 серпня 2012 12:52

У Львові з'явиться "Кобзар" для дітей

Львівське "Видавництво Старого Лева" готує нові дитячі видання. Їх представить під час Форуму видавців у Львові. Серед майбутніх новинок - кольорові книги Редьярда Кіплінга "Як метелик тупнув ніжкою" з ілюстраціями Володимира Штанка та вірші київського поета Григорія Фальковича "Про котів і про собак - вірші на дотепний смак". З'явиться "Дитячий кобзар", який упорядкували львівська письменниця Зірка Мензатюк. Ілюструвала Марина Михайлошина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович взявся за популяризацію і вшанування Тараса Шевченка

"Це красиве подарункове видання, - розповідає головний редактор видавництва Мар'яна Савка. -  Переважно дали уривки поезії Шевченка без трагізму, який властивий поету. Його дитині ще зарано сприймати. Вийшов світлий і позитивний "Кобзар". Тут вірші, які увійшли до шкільної програми, і такі, що пройшли повз увагу школи. На кожному розвороті - велика ілюстрація і один вірш. Всього більше сорока текстів. Тут є описи природи, українського села з біленими хатами, козаччини, образ кобзаря. Орієнтувалися на школярів молодших класів. Хочеться, щоб крім драматичного Шевченка, діти знали його в іншому світлі".

Коштуватиме видання біля 60 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Львові з'явиться "Кобзар" для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі