четвер, 16 серпня 2012 14:49

Вийде книга "найкрутішого письменника в українській літературі"

 

На Форумі видавців у Львові буде презентовано книгу видатного українського письменника Віктора Домонтовича "Самотній мандрівник простує по самотній дорозі". Книга вийде на початку вересня.

Віктор Домонтович (справжнє ім'я - Віктор Петров) - український письменник, літературний критик, археолог та етнограф з насиченою і загадковою біографією. Разом з Валеріаном Підмогильним започаткував жанр українського інтелектуального роману, а також жанр романізованої біографії.

Його твори у період української незалежності були видані, але і сьогодні поціновувачі його творчості нарікають на те, що книги письменника неможливо купити. У соціальних мережах читачі вже охрестили вихід нової книги "виданням найкрутішого письменника в українській літературі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На цьогорічний конкурс "Драма.UA" надійшло більше 100 заявок

Біографії митців часом бувають цікавішими за їхні тексти. Особливо тоді, коли вони намагаються їх вибудувати як роман чи драму, дотриматися чистоти жанру, приміряти різні ефектні маски й ролі або стати на котурни. Найвиразніше любов до вимовної пози виявилася при початку та при кінці 19 століття, у добу європейського романтизму й модернізму. Один з найяскравіших українських модерних прозаїків, Віктор Домонтович звертається до маловідомих фактів з життя Франціска Ассізького й Вацлава Ржевуського, Вінсента ван Гога й Пантелеймона Куліша, пропонує надзвичайно цікаве перепрочитання їхніх життєписів і творчості.

Книга вийде у видавництві "Спадщина-Інтеграл". Упорядником видання є відомий літературознавець Віра Агєєва. Вартість книги - 100 гривень.

 

Зараз ви читаєте новину «Вийде книга "найкрутішого письменника в українській літературі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі