субота, 06 липня 2013 02:31

У Львові вуличне піаніно збирає сотні туристів та безпритульних
5

Фото: Фото: Ольга Швед

Вуличне піаніно, яке встановили в самому центрі Львова біля Латинського кафедрального собору на вул. Галицькій, користується шаленим попитом.

Кілька тижнів тому місту подарував інструмент музикант Маркіян Мацех. Ідею вуличних музичних інструментів запозичив з-за кордону. За інструментом доглядають працівники сусіднього кафе: у дощ його накривають спеціальною плівкою, від сонця захищає велика парасоля.

Піаніно користується величезною популярністю серед туристів та львів'ян. Офіціант Іван Бобрович, який працює на літньому майданчику навпроти, каже, що кришку інструмента майже ніколи не зачиняють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Львова показують ретро-фотографії місцевих жителів

"Спочатку всі соромилися, шукали, кому заплатити гроші за користування музичним інструментом. Потім реклама зробила свою справу, і тут вже є постійні гастрольні музиканти. Вдень за піаніно сидять туристи та молоді дівчата – щось для себе бринькають, фотографуються. Щовечора приходить о сьомій студент консерваторії і грає сучасні мелодії гуртів Muse, Nirvana, Radiohead. Збирається натовп у 50-100 осіб. Тільки встає – сідає хтось інший. А вчора навіть посварилися між собою музиканти, то домовилися по дві пісні по черзі виконувати", - розповів хлопець.

На вихідних на увесь вечір вуличне піаніно зайняв бородатий безпритульний, який професійно виконував світову класику та сучасні хіти. Біля піаніно він поклав капелюх, в який перехожі та слухачі кидали гроші.

"Це було схоже на концерт – чоловік сам, кажуть, із Владивостока, просто подорожує Україною. Дуже талановито грав, потім забрав капелюх із купою грошей і пішов в магазин", - поділилась враженнями львів'янка Марта Карнаух.

Зараз ви читаєте новину «У Львові вуличне піаніно збирає сотні туристів та безпритульних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі