пʼятниця, 12 лютого 2021 19:20

Що подивитися у День святого Валентина: найкращі романтичні фільми

Що подивитися у День святого Валентина: найкращі романтичні фільми
Польська актриса Маріанна Янушевич (праворуч) в українській історичній мелодрамі "Віддана" грає служницю Стефу. Її господиню Аделю втілює Олеся Романова. Дівчата виховувалися разом, із дитинства нерозлучні. Чоловіка Аделі скульптора Петра зіграв Роман Луцький. Фото: facebook.com

14 лютого відзначатимуть День святого Валентина. Gazeta.ua пропонує топ-7 романтичних фільмів останніх років, які варто подивитися у свято.

"Зависнути у Палм-Спрінгз" - реж. Макс Барбаков, США, 2020

Зустрівшись на весіллі у місті Палм-Спрінгз, штат Каліфорнія, Найлз і Сара опиняються у петлі часу. Кожен новий день змушені слухати ті самі весільні тости та пісні. Проте знаходять і переваги. Мають можливість прожити безкінечну кількість життів і реалізувати найбільш шалені ідеї та мрії, за сюжетом.

Головні ролі у фантастичній комедії зіграли Енді Семберг і Крістін Міліоті. Світова прем'єра відбулася на фестивалі незалежного кіно "Санденс". Компанії Neon і Hulu придбали права на дистрибуцію за рекордні $17,5 млн. Це рекордна сума за продаж стрічки на "Санденсі".

Фільм має 2 номінації на цьогорічну премію "Золотий глобус" - "найкраща комедія або мюзикл" та "найкраща чоловіча роль".

"Віддана" - реж. Христина Сиволап, Україна, 2020

Доктор Анґер втрачає в пожежі дружину, але рятує двох дівчат – рідну доньку Аделю і доньку хатніх робітників Стефанію. Виховує їх разом. Минає 25 років. Дівчата виросли і так само нерозлучні. Аделя заміжня. Стефанія веде господарство, втамовує свою пристрасть у кулінарії. Обидві не розуміють, хто вони одна одній: сестри й подруги чи служниця й господиня. Дія фільму відбувається 1900-го в Станіславові – теперішній Івано-Франківськ.

У мелодрамі зіграли Маріанна Янушевич, Олеся Романова та Роман Луцький. В основі сценарію - роман Софії Андрухович "Фелікс Австрія".

"Вечеря в Америці" - реж. Адам Ремеєр, США, 2020

Головний герой — панк-музикант Саймон із Детройта. Через асоціальну поведінку та шкідливі звички батьки вигнали його з дому. Аби заробити гроші на запис альбому, бере участь у тестуваннях ліків, продає наркотики. Тікаючи від поліції, знайомиться з Патті, яка щойно втратила роботу в зоомагазині. Виявляє, що вона фанатіє від його гурту. Вирушають у спонтанну подорож.

Чорна комедія отримала Гран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю. У головних ролях Кайл Ґаллнер та Емілі Скеґґс.

"Вчора" - реж. Денні Бойл, Велика Британія, США, 2019

Джек Малік з англійського графства Саффолк мріє про успішну кар'єру музиканта. Однієї ночі його збиває автобус. Чоловік опритомнів в альтернативній реальності, де ніколи не існувало гурту The Beatles. Хіти колективу Джек видає за свої і стає рок-зіркою.

У музичній комедії знялися Гімеш Пател, Лілі Джеймс, Кейт Маккінон та Ед Ширан.

"Гуцулка Ксеня" - реж. Олена Дем'яненко, Україна, 2019

Карпатське селище Ворохта, теперішня Івано-Франківщина, 1939 рік. У готель "Оселя Говерла" зі США приїжджає американець українського походження Яро. Шукає свідому українку, аби одружитися з нею. Так він втілить заповіт батька й отримає у спадок мільйон доларів.

Комедійний мюзикл засновано на опереті композитора Яро­слава Барнича 1938 року на основі однойменної пісні-танго. У головних ролях Варвара Лущик та Макс Лозинський.

"Чесний чоловік" - реж. Луї Гаррель, Франція, 2018

Париж. 9 років тому Маріанна пішла від Абеля до Поля - його найкращого друга і батька своєї майбутньої дитини. Коли Поль помер, вона повернулася до колишнього коханого, який прийняв її разом із маленьким сином. Але щасливому возз'єднанню заважає юна сестра Поля на ім'я Єва, закохана в Абеля. Тим часом сам Абель хоче з'ясувати, що сталося з його покійним товаришем.

Мелодрама стала другою повнометражною режисерською роботою актора Луї Гарреля. Виконав центральну роль. Також у фільмі знялися Летиція Каста та Лілі-Роуз Депп. Світова прем'єра відбулася на Міжнародному кінофестивалі в Торонто.

"Шалено багаті азіати" - реж. Джон М. Чу, США, 2018

Американка китайського походження Рейчел Чу їде зі своїм хлопцем Ніком на весілля його найкращого друга в Сінгапур. Там вона вперше знайомиться із близькими Ніка і дізнається, що він нащадок однієї з найбагатших родин країни та найбажаніший наречений. Рейчел стає мішенню для заздрісних представників вищого світу та матері Ніка, якій не до вподоби така "проста" дівчина.

Комедія стала першим масовим голлівудським фільмом, де всі провідні актори мають азійське походження, і при цьому сюжет не пов'язаний із бойовими мистецтвами. Серед виконавців - Констанс Ву, Джемма Чан, Мішель Йео, Аквафіна, Генрі Голдінг.

Стрічка отримала 2 номінації на "Золотий глобус" - "найкраща комедія або мюзикл" та "найкраща жіноча роль".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Півтори години свариться з коханою - реакція соцмереж на карантинний фільм "Малкольм і Марі"

Найцікавіші французькі прем'єри останніх років можна подивитися онлайн. Фестиваль "Вечори французького кіно" проходить з 12 до 21 лютого. Покази безкоштовні.

Зараз ви читаєте новину «Що подивитися у День святого Валентина: найкращі романтичні фільми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі